A korlátlan fogyasztás veri a fitneszhasználatot

Van igény az egészséges konyhára, mégis 1-3 kiló felesleget szedünk magunkra nyaralás alatt – derült ki a Szallas.hu friss kutatásából. Bár a többség általában legalább heti 1-2 alkalommal edz, az úti cél kiválasztásakor a sportolási lehetőség csupán tízből egy vendég számára fontos. A fitnesz, wellness nemcsak az egészségi állapotunkat, de a szerelmi életet is pozitívan befolyásolhatja: tízből hárman kaptak már rajta romantikázó párt a forró szaunakabinban.

Idén Európa sportfővárosa Budapest, ebből az alkalomból készített a Szallas.hu felmérést, vajon mennyire számít a sport és az egészséges táplálkozás a vendégek számára az utazás megtervezésekor.

„Jellemzően plusz kilókkal térünk vissza a nyaralásról, a válaszadók kétharmada 1-3 kg-ot hízik” – ismertette az eredményeket Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. A kutatás szerint általában a svédasztalos kínálatból több kerül a tányérra, mint amennyire valóban szükségünk volna. Nem meglepő hát, hogy az all inclusive ellátás népszerűbb, mint a korlátlan kondi- és fitneszterem-használat, wellness-lehetőség, előbbit a válaszadók kétharmada jelölte meg.

Csupán tízből egy vendég számára fontos az úti cél kiválasztásakor, hogy legyen ott vagy a környéken valamilyen sportolási lehetőség, holott a válaszadók közel 60 százaléka legalább heti 1-2 alkalommal edz. Sportolási lehetőség címszó alatt egyébként a legtöbben az uszodai és wellness-szolgáltatásokat keresik, így a szauna és a masszázs lehetősége is meghatározó szempontok lehetnek az utazás megtervezésekor. Körülbelül háromból egy vendég kutatja a fitnesztermi opciókat, valamivel kevesebbnek a csoportos foglalkozásokra van igénye, míg a konditerem csak ötből egy vendégnek számít.

Nő nőnek, férfi férfinak farkasa?

A Szallas.hu arra is kereste a választ, vajon hogyan viselkedünk az edzőteremben és a szaunában. A válaszadók harmada végigméri a vele azonos neműeket a teremben, a férfiak 18 százaléka, a nők 39 százaléka vallott így. „40 százalékuk az ellenkező nemet is vizslatja, ez a férfiak 54 százalékára, míg a nők 36 százalékára jellemző – avatott a részletekbe Keresztes Nóra. – Tízből négyen azt mondják, nő nőt néz meg leginkább, 36 százalék szerint pedig az urak a hölgyeket.” Az edzőtermet, wellnesst egyébként a válaszadók alkalmas terepnek gondolják flörtölésre, ugyanakkor csak tízből egy ismerkedett is már ilyen helyen egy utazás alkalmával. A szauna nemcsak a kapcsolatfelvételre, de enyelgésre is alkalmas lehet: tízből hárman már kaptak rajta romantikázó párt a forró kabinban.

Egyre keresettebb az egészséges konyha

A szálláshely kiválasztásakor már nemcsak a wellness és a kényelem számítanak, a döntéshozatalban közrejátszhat ugyanis a konyha és a felkínált ételek is. „A vendégek több mint kétharmada örülne az egészséges, diétás vagy alternatív ételválasztéknak, 30 százalékuk kimondottan keresi is az ilyen opciókat a foglaláskor, és csupán tíz emberből egynek nem számít ez egyáltalán” – mondta Keresztes Nóra. A legtöbben a cukormentes felhozatalt (64%), a vega/vegán (23%) és a laktózmentes (16%) kínálatot pártolják.

A kutatás hátteréről

A Szallas.hu online kutatása 2019. 02. 26. és 2019. 03. 04. között zajlott, azzal a céllal, hogy felmérje, a vendégeket az utazás megtervezésekor, a szálláshely kiválasztásakor mennyiben befolyásolja az ételkínálat és a sportolási lehetőségek. A kutatásban 1452 fő vett részt, az eredmények nem reprezentatívak Magyarország lakosságára nézve, de alkalmasak a trendek és attitűdök bemutatására.

Forrás: Turizmus Online


Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás

Verdi Budapest Hotel: befejeződött a márkaváltás, jöhet a felújítás 

Új név, új arculat, új lehetőségek.
Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók

Tojásfestés, locsolkodás, wellness a húsvéti befutók 

A tavalyi évhez hasonlóan népszerű a húsvét a belföldi utazók körében – derült ki az egyik szállásfoglaló portál adataiból.
MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások

MSZÉSZ Dél-dunántúli régióülés: hosszabb foglalási ablakok, növekvő számú nyári foglalások 

Április 15-én, kedden zajlott a szakmai program Pécsett.
Pihenés és konferenciaélet újratöltve:  nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája

Pihenés és konferenciaélet újratöltve: nyitva Hajdúszoboszló ikonikus szállodája 

A ház az elmúlt években teljesen megújult: a teljes felújtásnak köszönhetően modern külsővel és elegáns belső tereivel várja ismét vendégeit.
Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc

Az Emírségben nyitotta meg új egységét a Rove-lánc 

A Rove Al Marjan Island szálloda az Al Marjan-sziget tengerpartján nyílt meg Rász el-Haimában.
Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt

Belföldi szállásfoglalások alakulása Q1 alatt  

Főként rövid, 1-2 éjszakás belföldi utazásokat választottak a hazai vendégek az év első három hónapjában.
Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.