hirdetés

A világ legrangosabb szállodaipari egyeteme változtat oktatási modelljén

128 év után az École hôtelière de Lausanne, a világ legrégebbi és legrangosabb vendéglátóipari iskolája újraértelmezi oktatási modelljét. Az első, szimbolikus lépés a névváltoztatás ,"EHL Vendéglátó Üzleti Iskolára.”

 

hirdetés

A hallgatók ezentúl  innovatív megközelítéseken keresztül sajátíthatnak el készségeket, például szimulációs játékokkal vagy menedzsmenttechnikák gyakorlásával, adja hírül a euronews.com portál.

Az intézmény vendéglátóiparban betöltött vezető szerepe inspirációs forrás a különböző üzleti környezetekben sikeresen teljesíteni képes menedzserek képzéséhez.

wikipedia.org
wikipedia.org
 

"Ez lehetővé teszi számunkra, hogy a svájci szállodaipar értékeit más területekre is exportáljuk: a luxusszektorba, a bankszektorba, a biztosítási szektorba - ahol mindig kapcsolatban állunk az ügyféllel", mondta Michel Rochat, az EHL Csoport vezérigazgatója.

A svájci magánegyetem a személyközpontúbb megközelítésre összpontosít. A csoport vezérigazgatója szerint az, hogy lehetővé teszi a hallgatók számára önnön kreativitásuk kibontakoztatását, arra tanítja őket, hogy gondoskodó vezetőkké váljanak.

"Ma az oktatás területén inkább az eredményekhez ragaszkodunk. Pedig az érték, az emberi értékek elengedhetetlenül fontosak. És ha ez, az érték megvan, akkor az eredmények automatikusan jönnek", magyarázta Michel Rochat.

Az intézetben végzett diákok csaknem fele jelenleg nem a szállodaiparban dolgozik. Ez pedig ugyancsak azt bizonyítja, hogy a nemzetközi toborzók értékelik a lausanne-i iskolában megszerzett készségeket.

"A mi oktatási filozófiánk az, hogy tenni kell azért, hogy vezetővé, menedzserré válj. Hogy a diákjaink élethosszig tartó tanulással foglalkozó szakemberekké váljanak. Mert ez nem fejeződik be 23 éves korban, egy alapképzéssel. Ezeket a készségeket tovább kell fejleszteni - mi is erre fókuszálunk", nyilatkozta Inès Blal, az EHL Hospitality Business School dékánja.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai