hirdetés

Brutál méretű elbocsátások az Airbnb-nél

Huszonöt százalékos leépítést hajt végre az Airbnb világszinten a pandémia következményeként, jelentették be az alapító-tulajdonosok.

hirdetés

A San Franciscó-i székhelyű szállásközvetítő portál társalapítója, Brian Chesky a döntést a koronavírus-járvány miatt globálisan megcsappant forgalommal indokolta, adta hírül az euronews.

Airbnb Luxe Wanaka /fotó: airbnb
Airbnb Luxe Wanaka /fotó: airbnb

A 12 éve alapított cég 7500 munkavállalójából 1900 alkalmazottat bocsátanak el.

Áprilisban két magáncég (a Silver Lake és a Sixth Street Partners) 1 milliárd dollárt invesztált az Airbnb-be, nem kizárt, hogy az üzlet feltétele a kiadások csökkentése volt. Az Associated Press gazdasági szakújságírója, Dee-Ann Durbin szerint a tömeges elbocsátás része annak stratégiának, melynek keretében az Airbnb csökkenti befektetéseit például a luxusingatlan-piacon.

A cég arra számít, hogy a koronavírus-járvány végeztével megváltoznak a szálláskeresők igényei, a lakásukhoz közelebbi és olcsóbb szállásokat keresnek majd.

A társalapító, Chesky azt is közzétette, hogy bevételük idén összességében a tavalyi felére eshet vissza. Weboldalán az Airbnb világszerte mintegy 7 millió szálláshelyet kínál. A cég értékét egy éve 31 milliárd dollárra becsülték, szeptemberben pedig bejelentette, hogy idén tőzsdére viszi részvényeit.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai