Tihanyi hotel követésre méltó megoldása az élelmiszerpazarlás ellen

Lejönnek a gázról, száműzték a palackokat és van egy különleges megoldásuk az élelmiszerpazarlás megfékezésére.

Követésreméltó kampánnyal csökkenti az élelmiszerpazarlást a Club Tihany Resort: ha a gyerekek tényleg csak annyit esznek, amennyit szednek, akkor tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában levásárolhatnak. Tóth Mihály, a balatoni hotel MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexum zöldítését kulcsfontosságúnak tartják. Ezért a teljesség igénye nélkül napelemekkel szolgálják ki a hálózat nagy részét, a medencéket a hotel saját fúrt kútjának vízéből látják el, a parkban mulcsozással csökkentik az öntözési igényt, és a szálloda egész területén szelektíven gyűjtik a hulladékot.


A közel 1500 férőhelyes szálloda MICE értékesítési vezetője elmondta, a komplexumot 1985-ben építették fel az akkori legkorszerűbb osztrák és dán technológiával, ami még ma is megfelel az energetikai elvárásoknak. Ez a fenntartható fejlődés alapja, azonban most szintet is lépnek: „Tavaly év végén minimálisra csökkentettük a gázfüggőségünket, és csak a medencék, szállodai szobák fűtésére és a konyhai gépek egy részének üzemeltetésére használunk gázt, de mindhárom esetben használunk már elektromos áramot is, egyre nagyobb arányban. 2012-ben helyeztük üzembe az első naperőművünket, ami 131 kilowattos teljesítményre képes, majd 2023-ban készült el egy 200 kilowatt teljesítményű park mellé. Így a fotovoltaikus erőmű szolgálja ki a hálózat nagy részét", mondta a szakember.

A fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmazható klímaberendezéseik náluk kivétel nélkül hőszivattyús megoldásúak, ami a legkorszerűbb technológiának számít jelenleg. 2020-ban elektromos autó töltőpontokat is telepítettek, hiszen egyre több vendég érkezik ilyen típusú járművekkel.

Forrás: Turizmus Online


Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.
Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra

Újra nyitva a családok és a wellness rajongók kedvence: a Hunguest Flóra 

Évekkel ezelőtt, fejlesztés céljából zárt be az egri Hunguest Hotel Flóra azért, hogy 2024. december 18-án megújult külsővel és belsővel születhessen újjá.
A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke

A szállodások keleti régióülésére készül a megújult Hunguest Béke  

Május 7-én a nemrég újranyitott hajdúszoboszlói Hunguest Béke szállodában rendezik meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) keleti régióülését.  
Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén

Igazgatóváltás a Dorothea Hotel élén 

Az ötcsillagos budapesti belvárosi ház vezetése 2025 március elsejétől változott.
Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen

Új ötcsillagos ház nyílik Hévízen 

Az ötcsillagos szállodában a vendégeket nem csak a luxus legmagasabb foka, hanem valódi testi-lelki feltöltődés várja.
Boeingből luxushotel

Boeingből luxushotel 

Felix Demin 2023 végén nyitotta meg a világ egyik legkülönlegesebb szálláshelyét: a Private Jet Villát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.