hirdetés
hirdetés

14 éves a Wizz Air

„Az elmúlt 14 évben erős és elkötelezett csapatunk közel 150 millió utas számára biztosította a lehetőséget, hogy felfedezze Európát és a kontinensen túli úti céljainkat” — így Váradi József vezérigazgató.

hirdetés

Az elmúlt év során a WIZZ 24%-os éves növekedés mellett több mint 30 millió utast szállított. Jelenleg is tart a légitársaság történetének legnagyobb fejlesztése, melynek során mindössze 17 hét alatt 70 új útvonalat indít, heti 700 új indulást ad menetrendjéhez, és 21 új Airbus repülőgéppel bővíti flottáját. 2018-ban már három új célállomás is bemutatkozott: Athén, az ukrajnai Kharkiv (Harkov), valamint Bécs. Ezen felül a London Luton székhelyű Wizz Air UK május 3-án megkezdte működését az első Londonból Bukarestbe közlekedő járatával.

A légitársaság is támogatja a helyi közösségeket: a napokban hosszabbította meg a Wizz Air Budapest Félmaraton szponzorációját újabb öt évvel, míg Katowicében új Wizz Air Félmaratont indított. Idén másodszor rendezte meg a WIZZ Youth Challenge üzleti esetmegoldó versenyt, ahol tehetséges egyetemi és főiskolai hallgatók mérhették össze tudásukat és kreatív gondolkodásukat.

A vállalat flottája jelenleg 96 Airbus A320 és A321 gépből áll. A cég az elmúlt év során közel 800 fővel lett népesebb: 45 nemzet mintegy 4000 légiközlekedési szakembere biztosítja a napi működést.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai