hirdetés
hirdetés

A bécsi belváros autómentes övezet lesz

Őszig megvalósul.

hirdetés

Bécs kitiltja belvárosából az átmenő autókat: új közlekedési koncepciót fogadtak el a bécsi belváros forgalomcsillapításával kapcsolatban, amely még ősz előtt megvalósul.

Eszerint nagyrészt megszűnik az átmenőforgalom és egy csendesebb, jobb levegőjű és összességében élhetőbb kerületet kapnak a bécsi polgárok.

Bécs lesz az első olyan nagyváros német nyelvterületen, ahol forgalomcsillapító intézkedésekkel tehermentesítik a belvárost, vagyis a lehető legtöbb autót tiltják ki onnan. Az osztrák főváros ezzel egy újabb lépést tesz a fenntartható és klímabarát közlekedés felé, és közelebb jut ahhoz, hogy klímavédelmi mintavárossá váljon, írja közleményében a város, és tudósít erről a Forbes hírportál.

wien.info.hu
wien.info.hu

A döntést hosszas egyeztetés előzte meg a kerületi polgárokkal és vezetőkkel, mert olyan megoldásra törekedtek, ami a lehető legtöbb ember javát szolgálja.

A járműforgalmi tilalom alól mentesülnek többek között a belvárosi, vagyis az első kerületi lakosok és a fogyatékossággal élők, valamint nem vonatkozik közösségi közlekedési járművekre, taxikra és azokra, akik akkor dolgoznak az első kerületben, amikor már nem lehet tömegközlekedni – például rendőrök, orvosok.

Kerékpározni természetesen továbbra is szabad. Az intézkedés elsősorban az átmenő forgalmat kívánja csökkenteni; ha minden a terv szerint megy, itt akár harminc százalékos mínusz is elérhető, ami nagyban hozzájárul majd a károsanyag-kibocsátás visszaszorításához és a zajszennyezés csökkentéséhez a belvárosban. Ugyanilyen fontos azonban, hogy a helyieknek több parkolóhely áll majd rendelkezésére a környéken, ugyanakkor összességében csökken a parkoló autók száma és nő a szabadon felhasználható tér.

A forgalomcsillapított belváros koncepciója még az őszi önkormányzati választások előtt megvalósul.

(forrás: forbes.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai