hirdetés
hirdetés

El Al: volt, de most nincs

Határozatlan időre felfüggesztette működését az izraeli légitársaság, adja hírül az AIRPortal

hirdetés

További döntésig törölte összes utasszállító és cargo járatát az El Al, az izraeli légitársaság vezérigazgatója, Gonen Usishkin kiadta, hogy az összes repülőgépnek vissza kell térnie Izraelbe.

El Al
El Al

Az El Al határozatlan ideig minden járatát törölte, miután az egyik szakszervezet bejelentette szerdán, hogy a pilóták nem veszik fel a munkát a vállalat kritikus pénzügyi helyzete miatt. A vezérigazgató utasítása szerint a külföldi repülőtereken lévő El Al-gépeket azonnal vissza kell repülni a bázisra, írta a Jerusalem Post.

A vállalat keddi bejelentése szerint az első negyedévet 140 millió USA-dolláros veszteséggel zárták. A pilóták szakszervezete ezt követően jelentette be, hogy a menedzsment nem tartotta magát a kevesebb mint egy hónapja megkötött megállapodáshoz, így arra a következtetésre jutottak, hogy a tulajdonosok nem kívánják megmenteni a pénzügyi gondokkal küzdő céget.

A légitársaság ugyanakkor azt közölte, előrehaladott tárgyalásokat folytat a kormánnyal az állami segítségről, de ennek feltétele a megegyezés a szakszervezetekkel és dolgozókkal.

A koronavírus-járvány miatt az El Al a legtöbb útvonalán még márciusban felfüggesztette a menetrend szerinti járatokat, a jelenlegi információk szerint legalább július végéig, bár néhány viszonylaton üzemeltek utasszállító és mentesítő charter járatok, valamint a cég több repülőgépe az áruszállításban vett részt. Ezeken a járatokon mintegy 100 hajózó személyzet szolgált az utóbbi hónapokban, de a cég a pilótáinak jelentős részét fizetés nélküli szabadságra küldte.

(forrás: Jerusalem Post / AIRPortal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai