Keleti kényelem francia stílusban

Nagyobb kényelmet és választási lehetőséget szeretne kínálni utasainak az Air France, ezért a közeljövőben több olyan újítást is bevezetnek, amely ezt a célt szolgálja. A francia légitársaság átnevezte a kabinosztályokat is, hogy az utasok könnyebben el tudjanak igazodni.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több száz millió eurót fordít arra az Air France, hogy a hosszú távolságú járatokon megújítsa az első osztályú és business kabinokat a nagyobb kényelem jegyében. A Transform 2015 program keretében a Boeing 777-gépen a La Prémiere és business kabinok teljesen újjászületnek – mondta el az IFTM-Top Resa turisztikai vásáron tartott sajtótájékoztatón Alexandre de Juniac, az Air France elnök-vezérigazgatója. Kézzel készült huzatok, lekerekített formák, semleges, megnyugtató színek fogják uralni az új belsőket. Az átalakítás megtervezése során az utasokat is megkérdezték arról, hogyan lehetne jobbá az utazást. Ennek részeként az Air France 2012. Szeptember 18-ától átnevezte a kabinosztályokat, ezentúl Business, Premium Economy és Economy, illetve a régi névvel megmaradt La Premiere osztályok közül lehet választani.

A Business-osztályon minden távon oshiborit, vagyis hideg vagy meleg nedves törlőkendőt és aperitifet kapnak az utasok. A közép-távú járatokon előételből, főételből és desszertből álló, a napszakhoz igazodó étel jár majd, a két és fél óránál hosszabb repülőutakon pedig a meleg ételt porcelán tányérokban szolgálják majd fel. De azoknak is nő a komfortérzete, akik a Premium Economy-t választják: náluk is a megszokott „elemózsiás dobozt” a tálca váltja fel, a hosszabb távokon meleg étellel, szintén porcelán tányérban. Még nem ment át a köztudatba, de 2012 júliusa óta az Economy és Premium Economy- osztályon utazók 24 órával a gép indulása előtt választhatnak maguknak az ingyenes étel helyett „A la Carte”-menüt is. A tudósítónk által megkóstolt „Tradition” hagyományos francia ételeket tartalmaz, például sült kacsát, camembert sajtot és csokoládé mousse-t, de van organikus „Bio”-menü, olasz menü, tengeri ételeket tartalmazó tálca és híres Maison Lenotre gasztronómiai intézet által összeállított menü is. Az áruk 12 és 28 euró között mozog.

A francia légitársaság azonban nem csak azokra gondol, akiknek fontos, hogy mit esznek, hanem azokra is, akik az utazás alatt szeretnék elolvasni a legfrissebb lapokat. 2013 első negyed évétől a francia belföldi utasok, később azonban minden utas letöltheti majd okostelefonjára vagy táblagépére számos hírlap és magazin digitális verzióját, ingyen, az utazás megkezdése előtt. Aki pedig indulás előtt pihenni szeretne, azt a párizsi Charles De Gaulle-reptéren az Air France hatalmas business lounge-a várja, ahol akár kozmetikai kezelésben is részesülhetünk, vagy a lounge előtt található, a világ legnagyobb duty free-shopjában is vásárolhatunk kedvünkre, de a Hermes, Dior vagy Burberry boltjaiba is benézhetünk.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.