hirdetés
hirdetés

Közvetlen repülőjárat indul Jordániába

Néhány napon belül hivatalosan is bejelentik, hogy közvetlen járatot indít Budapestre a Royal Wings jordániai charter légitársaság. 

hirdetés

A Royal Jordanian légitársaság charterező leányát 1996 februárjában hozták létre azzal a céllal, hogy regionális szállítóként összekösse Jordániát a szomszédos országokkal és a Közel-Kelet többi államával. Az azóta eltelt évek során megbízható és biztonságos légitársaságg fejlődött. A légitársaság földi kiszolgáló és repülőgép-javító részleggel is rendelkezik Jordániában. Ammanból nyolc úti célra - Aqaba, Tel Aviv, Al Arish, Sharm El Sheikh, Aleppo, Ankara, Aqaba-Sharm El Sheikh és Alexandria - repültek menetrendszerint az első időkben, de számos további városban is megfordultak ad hoc charterként. Az utóbbi évek során szerkezeti átalakításon ment keresztül a cég, melynek immár elsődleges célja, hogy domináns pozíciót szerezzen a charterpiacon. Fapados charter légitársaságként kívánnak működni, modern flottával - a honlapjukon olvasható információk szerint. A regionális járatokat közben fokozatosan átvette a Royal Jordanian anyavállalat. Így manapság már a Royal Wings kizárólag charterlégitársaságként működik.

 

Emlékezetes, hogy éveken át volt légi kapcsolat Jordánia és Magyarország között. 2007-ben indult a Royal Jordanian és a Malév code-share-formában üzemelő Ammán és Budapest közötti járata, amely hetente kétszer közlekedett. Két évvel később, amikor az RJ beszüntette a járatot, a Malév - szintén code-share üzemmódban - újraindította azt. A Malév megszűnése óta nem volt közvetlen légi kapcsolat a két ország között. 

Ugyanakkor például Románia fővárosába, Bukaresbe most is repül a Royal Jordanian. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai