hirdetés
hirdetés

Megakasztanák a Heathrow forgalmát

A london-heathrow-i repülőtér nem csak forgalmas, üzemeltetését a környezet is megérzi. Klímavédők ezért azt tervezik, drónjaikkal a reptér közelébe mennek, hátha sikerül leállítani a működést.

hirdetés

Sok repülőtér van a világon, amely valamennyire szennyezi a környezet, a london-heathrow-i kikötő pedig különösen gyakori célpontja a környezetvédőknek. Többször tüntettek már a közelében, most pedig üzemszünetet szeretnének elérni ismeretlenek. Az Earther azt írja, az akció mögött álló Extinction Rebellion szeptember 13-án játékdrónokat repít a forgalmas reptér légterébe, hátha sikerül megakasztaniuk a forgalmat. A szervezet szerint tucatnyi önkéntes jelentkezett az eseményre, amelyet a klímaváltozás miatt terveznek megtartani.

Az Extinction szerint nem nézhetjük tétlenül, ahogy a bolygó pusztul. Úgy vélekednek, hogy még egy rövid üzemszünet is sokat jelenthet a környezet számára. (A Heathrow működése különösen nagy terhet okoz környezetnek.) A csoport ugyanakkor hangsúlyozta: egyetlen járatot sem fognak veszélybe sodorni, a drónozást ugyanis nem a le- és felszálló útvonalon, hanem a reptér 5 kilométeres, egyébként zárt légterében, illetve annak közelében tervezik megvalósítani. "Az élet védelmében tesszük" – fogalmazott a csoport szóvivője, hozzátéve, hogy tisztában vannak tettük jogi következményeivel. Így azzal is, hogy esetleg börtönbe zárják őket. A rendőrség egyébként értesült az aktivisták szándékáról, a demonstrációra vonatkozó bejelentésüket is megkapták már.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai