hirdetés
hirdetés

Mégsem jön Miskolcra a Lufthansa

A lépést azzal magyarázzák, hogy hatalmas veszteséget generált számukra a járvány: a Lufthansa csoport az első fél évben több mint 100 millió eurós veszteséget termelt.

hirdetés

A reptér melletti területen épült volna meg a Lufthansa Technik új üzeme, azonban a cég felfüggesztette a miskolci beruházását a koronavírus-járvány miatt, adta hírül az atv.hu portál.

Bár először úgy tűnt, hogy a cég a német államtól kapott mentőcsomagnak köszönhetően talpra tud majd állni a Covid-sokkból, aazonban később kiderült, hogy nem sikerült a kellő szintre visszaállítani a gazdasági működésüket, ezért további intézkedéseket kell meghozniuk, mondta el az ATV-nek Juhász Nagy Judit, a Miskolc Holding Zrt. gazdaságfejlesztési igazgatója.

A vállalat igazgatótanácsa ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti a 2021-re tervezett gyár építését, ahol repülőgéphajtómű-alkatrészek javítását végezték volna.

Miskolc város vezetése sajnálattal vette tudomásul a cég döntését: a beruházással 400 új munkahely jött volna létre a városban. 

A hír további részletei itt olvashatók

(forrás: atv.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai