hirdetés
hirdetés

Piacvezető lett a Wizz Air Romániában

Az egyik legtekintélyesebb romániai gazdasági napilap, a Ziarul Financiar (ZF) számításai alapján 2012-ben a WizzAir letaszította a trónról a Tarom állami légitársaságot, és az utasok számát tekintve piacvezető lett.

hirdetés

A ZF által évi körülbelül 10 millió utasra becsült romániai légifuvarozási piacból a WizzAir 2,8 millió utast szállított, míg a stagnáló Tarom csak 2,19 milliót. A fapadosok erősödése várhatóan idén is folytatódik, s mind nagyobb szeletet hasítanak ki a piacból, állítja a lap. Tény, a WizzAir és a Tarom után a harmadik a szintén fapados, de most eladásra kínált BlueAir, amelyik tavaly 1,5 millió utast szállított, negyedik a Lufthansa cégcsoport 1,3 millió utassal, ötödik a Carpatair 600 ezerrel.

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk