hirdetés
hirdetés

Sportszergyártól a Wizz Airhez

Maria Kyriacou-t a vállalat igazgatótanácsába független nem-ügyvezető igazgatói, Joel Goldberget az újonnan létrehozott Chief Digital Officer, azaz digitális igazgatói pozícióba nevezte ki a Wizz Air.

hirdetés

2018. szeptember 25-i hatállyal kinevezte Maria Kyriacou-t a vállalat igazgatótanácsába független nem-ügyvezető igazgatói pozícióba. A brit és ciprusi állampolgárságú Kyriacou jelenleg az ITV tartalomgyártási és –fejlesztési divíziója, az ITV Studios nemzetközi részlegének elnöke.

Kyriacou pályafutását a PwC-nél kezdte, majd a The Walt Disney Company pénzügyi tervező és elemző csapatához igazolt. A Walt Disney-nél számos különböző pozíciót töltött be, többek között volt műsorértékesítésért felelős igazgató (Egyesült Királyság és Írország), üzleti átalakításért felelős igazgató, portfóliófejlesztésért felelős alelnök (EMEAC régió), majd digitális média terjesztésért felelős szenior alelnök (EMEA). 2010-ben az ITV Studios szórakoztató tartalmakért felelős globális ügyvezetője lett, jelenlegi pozícióját 2016 óta tölti be, ebben számos részleg munkáját felügyelő bizottságot vezet, amely a stratégiáért, értékesítésért, operatív tevékenységekért, pénzügyekért, kockázatkezelésért, emberi erőforrásokért, valamint fúziókért és felvásárlásokért is felel. Egyúttal Thierry de Preux több mint 6 év után azonnali hatállyal visszavonul az igazgatói pozícióból. Thierry de Preux egyúttal a díjazási bizottság tagja is volt.

2018. szeptember 25-vel Maria Kyriacou tölti be a szabaddá váló díjazási bizottsági posztot is. 2018. október 1-i hatállyal kinevezte Joel Goldberget az újonnan létrehozott Chief Digital Officer, azaz digitális igazgatói pozícióba. Goldberg új pozíciójában a Wizz Air e-kereskedelmi, adatelemzési és automatizálási, IT innovációs, valamint IT infrastrukturális, illetve szolgáltatási funkcióiért felel, és Stephen Jones ügyvezető alelnöknek és vezérigazgató-helyettesnek jelent. Goldberg korábban a Nike Európáért felelős szenior technológiai igazgatója volt, azelőtt pedig több jelentős multinacionális vállalatnál töltött be vezető technológiai pozíciókat, többek között a G4S-nél, az APMaersk-nél és a DHL Express-nél.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai