hirdetés
hirdetés

Tel Avivba is repül jövő nyáron a Germanwings

A 2011-es sikeres fogadtatást követően, 2012-ben is bekerül a Germanwings nyári menetrendjébe az izraeli úti cél. Köln/Bonn és Tel Aviv között 2012. március 26-tól október 27-ig közlekedik a német diszkont légitársaság.

hirdetés

A 400 ezer lakosú Tel Aviv Izrael második legnagyobb városa, és néhány szomszédos várossal az ország legnagyobb lakott területét alkotja: Tel Aviv vonzáskörzetében 3,2 millióan élnek. Tel Aviv közelében található Izrael legnagyobb repülőtere, a Ben Gurion Repülőtér. A városban a világ legnagyobb buszpályaudvarát fenntartó állami autóbusz vállalat járművei közlekednek. Tel Aviv vonzáskörzetének helyi közlekedéséről a 114 autóbusz vonalat fenntartó Dan vállalat gondoskodik, melyet a Scherut taxivállalat szolgáltatása egészít ki, hívások alapján.

A Földközi-tenger partján fekvő Tel Aviv számtalan látnivalót rejt. Itt található a Fehér Város, ahol több mint 4000 Bauhaus stílusban épült ház áll, melyeket az 1930-as években Dessau-ból és Berlinből a nemzeti szocializmus terroruralma elől menekülő építészek építettek. A város egy része ráadásul az Unesco világörökségének részét képezi. További látványosságok közé tartozik a Tel Aviv-i Művészeti Múzeum és a Függetlenségi Csarnok (Bet HaAzma'ut), melyek a Rotschild Boulevard-on találhatóak. David Ben Gurion ott jelentette be Izrael megalakulását 1948. május 14-én.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai