Új, Michelin-csillagos fogások az Air France-nál

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A francia légitársaság egyik célja, hogy a világhírű francia kulinária legjavát mutassa be a prémium osztályon utazók számára. A La Premiére első osztály kínálatát a három Michelin-csillaggal rendelkező Arnaud Lallement állította össze: egyebek mellett két előétel és nyolc főétel készült, amelyek fokozatosan válnak elérhetővé.

A menü összeállítása:

-       Francia Sturia kaviár, füstölt tőkehal, metélőhagyma krém (előétel)

-       Norvég homár, citromos kaviár, krémes, court-boullion (előétel)

-       Fésűkagyló, zöld káposzta, Coteaux Champenois szósz (előétel)

-       Tortellini, spenót, gomba, parmezánszósz

-       Zeller, krumpli és comté pite szarvasgomba szósszal

-       Fekete laposhal, articsóka, sárga borszósszal

-       Homár, homár jus-vel

-       Szabadban tartott csirke, kandírozott fehérrépával

-       Galamb pástétom, spenót, balzsamos mártással

-       Konfitált marha hagyma vinaigrette-tel

-       Bárány, kerti zöldségekkel, bárány jus-vel



A La Premiére osztály ezen a télen Los Angelesbe, Miamiba, New York-JFK-re, San Franciscóba, Washingtonba, Mexikóvárosba, Abidjanba, Johannesburgba, Dubajba, Sao Paolóba és Szingapúrba tartó járatokon  érhető el.

Arnaud Lallement számára az ételkészítés gyerekkori álom volt, szülei voltak a l'Assiette Champenoise étterem tulajdonosai. Három Michelin-csillagját és az Év séfje díjat 40 éves kora előtt megszerezte. Alkotásai és munkássága is tágabb otthonához, a champagne-i régióhoz kötik. Krédója: kifinomult ételek felesleges sallangok nélkül.



A Business osztály ételkínálatáért Michel Roth felel, a Michelin-csillagos szakember újabb kifinomult ételeket készített a fedélzeti ételekre szakosodott Servairrel együttműködésben. A nyolc fogás  szintén folyamatosan válik elérhetővé.

Az én konyhám – eredeti, egyszerű és figyelmes – az Air France-hoz hasonlóan hagyománytisztelő és figyel a részletekre.– mondta Michel Roth.  

A Business osztály kínálata:

-       Royale gombával, mogyoróval, gesztenyekrémmel és lestyánnal

-       Tökehal filé korianderes kagylószósszal és karamellizált édesköménnyel

-       Csirkefilé többféleképpen elkészített kukoricával és áfonyamártással

-       Marhapecsenye borskrémmel, vaníliás zellerrel és mandulás spárga mousseline krémmel

-       Tőkehal és lazac brandade, metélőpetrezselyem coulis-val, nyári hagymával és hajdinával

-       Csirke supreme, spenóttal és erdei gomba fondue-vel, languszta coulis-val

-       Royale és karfiol fej, Dubary tartuffon krémmel (sütőtök magokkal és fűszerekkel)

-       Marhapofa rozmaringgal, gombákkal és fügével, sütőtökpürével és mustárral



Michel Roth Franciaország Moselle régiójában született és lorraine-i hagyományos ételek határozták meg fiatalkorát. A legsikeresebb francia séfek egyike, Bocuse d'or és Meilleur ouvrier de France nyertes, számos alkalommal nyert Michelin-csillagot, 2016-ban Romand de l'année elismerésben részesült. Karrierje során a legjobb francia séfekkel dolgozott együtt.



Az ételpazarlás elleni küzdelem jegyében az Air France üzleti osztályú ügyfelei előre megrendelhetik ételeiket, így nem csak a fedélzeti fogyasztás lehet kiszámíthatóbb, de az utasok számára biztosan elérhető lesz az általuk választott étel.

Az Air France emellett elkötelezett amellett is, hogy 100 százalékban francia hús- és tejtermékeket, valamint tojásokat használ fel a Párizsból induló járatain, a halak pedig fenntartható gazdaságokból származnak.


Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.
Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.
Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja

Ausztriában jön a Railjet vonatok új generációja 

A növekvő kereslet és a megváltozott utazási szokások miatt Ausztriában egyre nagyobb szerepet kapnak a fejlesztések.
Jemeni húszik: folytatjuk a támadást az izraeli légtér ellen

Jemeni húszik: folytatjuk a támadást az izraeli légtér ellen 

Eddig huszonhét rakétát indítottak a húszik Izrael légtere ellen, és bejelentették, hogy folytatják a támadást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.