hirdetés
hirdetés

Visszaszorul Európa és az USA a kínai légipiacon

Az eddigieknél nagyobb konkurenciát kaphatnak a Kínába érkező és Kínából induló légitársaságok, miután az állam október elejétől enyhít a szabályokon.

hirdetés

A 20 legnépszerűbb kínai légi útvonalon az állam október 1-jével az eddigieknél több kínai légitársaságnak engedélyezi majd a járatok indítását, amelynek a Crucial Perspective szingapúri tanácsadó cég szerint az amerikai és európai légitársaságok lehetnek a kárvallottjai. Kínában ugyanis sem az európai, sem az amerikai légitársaságoknak nincs nagy hagyománya, így az Air France-KLM, a Lufthansa, a British Airways, vagy az American Airlines, a United és a Delta helyett a kínai légitársaságokat választhatják az utasok.

Több nem kínai légitársaság már csökkentette is járatait, köztük az American Airlines és a Hawaiian. Az Air France-KLM egyik szóvivője azt mondta, ők minimális változásra számítanak. A külföldiek mellett a kínai állami légitársaságokat is negatívan érintheti a változás, mert azokon az útvonalakon, amelyeken eddig kizárólagosságuk volt, most versenytársat kaphatnak. Az "egy útvonal egy légitársaság" elv Kínában 2009-óta van érvényben, a Kínai Légiközlekedési Hatóság ezt a légiközlekedési piac változásai miatt veti most el.

A nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legfrissebb kutatása szerint Kína lesz a legnagyobb mértékben bővülő légiközlekedési piac: míg 2016-ban 921 millió új kínai utas jelent meg, ez a szám 2036-ra 1,5 milliárdra emelkedik évente.

(forrás: Turizmus Online / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai