hirdetés
hirdetés

Boldogságmúzeum nyílt Dániában

A múzeumban eltöltött óra után a látogatók jobban tudják majd formálni a saját boldogságukat, és így egyúttal némiképp jobb hellyé változhat a világ is – állítják.

hirdetés

"Mi, dánok gyakran halljuk, hogy a világ legboldogabb emberei közé tartozunk, ezzel a múzeummal éppen ezt akartuk igazolni" – mondta kedden a múzeum megnyitásán Meik Wiking, a Boldogságkutató Intézet vezetője, a Boldogság Múzeum alapítója. A 240 négyzetméteres múzeum egy sor interaktív tevékenységet kínál a látogatóknak. A múzeum gyűjteményében azok a boldogsággal kapcsolatos műtárgyak szerepelnek, amelyeket a világ minden tájáról ajándékoztak az emberek az intézménynek.

"Akár Dél-Amerikában, akár Európában vagy Ázsiában él az ember, a boldogságról hasonló elképzeléseink vannak" – hangsúlyozta Wiking. A múzeum a boldogság nemzetközi történetét is feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, továbbá arra is keresi a választ, miért tartják az északi országokat a boldogság szuperhatalmának. Wiking szerint a múzeumban eltöltött óra után a látogatók jobban tudják majd formálni a saját boldogságukat, és így egyúttal némiképp jobb hellyé változhat a világ is. A boldogságnak van múzeuma Londonban is.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai