Budapestről nyílt fotókiállítás Pekingben

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabblégikikötőjében. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport által biztosított fényképek a magyar főváros szépségét mutatják be a pekingi repülőteret az elkövetkező egy hónapban használó utasok millióinak.

Peking-Budapest Testvér Repülőtér Fotókiállítást a kínai fővárosban a héten tartott 6. Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fóruma rendezvényt követően nyitotta meg Han Zhiliang elnök-vezérigazgató, Du Qiang, a Pekingi Nemzetközi Repülőtér elnökhelyettese és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség első beosztottjának jelenlétében.

A pekingi repülőtéren kiállított nagyméretű tablók Budapest legszebb látványosságait mutatják be, köztük a Dunán átívelő világhírű Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt.

A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy kínai barátainkkal közösen fotókiállítást nyithattunk Budapestről ezen a rendkívül gyorsan fejlődő repülőtéren” – mondta Jost Lammers. 

A Budapest Airport vezérigazgatója hozzátette, a Peking és Budapest közötti közvetlen légiforgalomban az idén 17 százalékos bővülés várható, és kifejezte reményét, hogy ez a fotókiállítás tovább fogja növelni a Magyarországra látogató kínai turisták számát.

„A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren” – jelentette be Jost Lammers.

A fotókiállítás bemutatja, hogy Budapest Közép-Európa egyik legjelentősebb városa, Európa valódi ékszerdoboza. Magyarország fővárosa egyedülállóan komplex élménykínálattal várja az ide látogatókat, köszönhetően az ősi hagyományok korszerű jelenlétének és a modern, lüktető kulturális életnek.

Budapest emellett gasztronómiai különlegességeket, a nagy hagyományokra visszatekintő fürdők által nyújtott spa és wellness szolgáltatásokat is kínál a látogatóknak.

„Az olyan kezdeményezésekből, mint a Pekinget és Budapestet úticélként népszerűsítő kampány, mindkét ország nagyban profitál” – mondta Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség misszióvezetői rangban jelenlévő elsőbeosztottja.

„A most megnyitott fotókiállítás, amely egy teljes hónapon át 25 nagyméretű tablón mutatja be Budapestet a Pekingi Nemzetközi Repülőtér utazóközönségének, egy valóban eredményes és színvonalas módja fővárosunk népszerűsítésének. Úgy tudom, hogy a jövőben a Budapest Liszt Ferenc epülőtér egy hasonló, Pekinget bemutató kiállításnak tervez otthont adni.

A magunk részéről teljes mértékben támogatjuk a kezdeményezést, amely a két főváros szépségeire és értékeire való figyelemfelhívás révén elősegíti a magyar és kínai emberek közeledését, egymás jobb megismerését, és tovább élénkíti a kétirányú turizmust.” 

A Budapest Airport vezérigazgatója a Pekingi Nemzetközi Repülőtér által évente megrendezett Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fórumán, illetve a Partner Repülőterek Kerekasztal Konferenciáján meghívott felszólalóként vett részt.

A Budapest Airport és a Pekingi Nemzetközi Repülőtér még 2004-ben írt alá testvér repülőtéri megállapodást, az együttműködés elmélyítése céljából. A budapesti fotókiállítás a két fővárosi légikikötő partnerségének kiváló példája.

A pekingi fórum résztvevői első kézből tájékozódhattak a kínai légiközlekedési és turisztikai iparágak fejlesztési terveiről, tapasztalatot cseréltek és megvitatták a legújabb trendeket. A Pekingi Nemzetközi Repülőtér 2010-ben lett a világ második legforgalmasabb légikikötője, és ezt a pozíciót azóta is stabilan őrzi.

A gyorsan növekvő belföldi és nemzetközi forgalom miatt a kínai fővárosban megkezdődött egy második nagy repülőtér kivitelezése, mely a tervek szerint 2019-ben nyitja meg kapuit, és 2025 végére már évente 60-75 millió utas kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik majd. 

A tavalyi évben Kína és Magyarország viszonylatában az utasforgalom 174 000 főt tett ki, ebből 60 000 az Air China Airbus A330 típusú repülőgéppel üzemeltetett közvetlen járatával utazott a két főváros között.

A közvetlen légijáratok iránti növekvő igény miatt Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi kínai látogatása során módosították a két ország között fennálló légügyi egyezményt, és Budapest, illetve a kínai nagyvárosok közötti közvetlen járatok üzemeltetésére bármely kínai légitársaság kijelölését lehetővé tették.

A Magyarországra irányuló kínai turisztikai forgalom nagymértékben nőtt az elmúlt években; egyre több kínai turista látogat el Budapestre, egy közép-európai körutazás vagy egy dunai hajóút első állomásaként.


Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat

Új vasútvonal épülhet a spanyol tengerparton, ami összeköti a tengerparti városokat 

Az új vonatvonal a turisták számára is lehetővé tenné, hogy minél többet fedezzenek fel Costa del Sol izgalmas turisztikai látványosságaiból.
Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással

Így nyerhet Bécsben a Sigmund Freud-kihívással  

A részvételhez csupán az ivie városnéző alkalmazást kell letölteni.
Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója

Ha Londont már látta, íme a vidéki Anglia 5 ikonikus és ritkábban látott látnivalója 

London kiváló vasúti összeköttetésekkel rendelkezik a környező városokba, ahol számtalan csábító egynapos kirándulási helyszín található.
Osztrák paradigmaváltás a turizmusban

Osztrák paradigmaváltás a turizmusban 

A turizmussal kapcsolatos fontos kérdésekre adhat választ Ausztria több kezdeményezése és kiállítása.
Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban

Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban 

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt.
Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban

Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban 

Az előzetes foglalások alapján biztosra vehető: idén is sok magyar vakációzik az Adrián.
Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?