hirdetés
hirdetés

Budapestről nyílt fotókiállítás Pekingben

A Pekingi Nemzetközi Repülőtér és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hosszú ideje fennálló testvér repülőtéri együttműködése keretében exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabb
légikikötőjében. A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport által biztosított fényképek a magyar főváros szépségét mutatják be a pekingi repülőteret az elkövetkező egy hónapban használó utasok millióinak.

hirdetés

Peking-Budapest Testvér Repülőtér Fotókiállítást a kínai fővárosban a héten tartott 6. Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fóruma rendezvényt követően nyitotta meg Han Zhiliang elnök-vezérigazgató, Du Qiang, a Pekingi Nemzetközi Repülőtér elnökhelyettese és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség első beosztottjának jelenlétében.

A pekingi repülőtéren kiállított nagyméretű tablók Budapest legszebb látványosságait mutatják be, köztük a Dunán átívelő világhírű Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt.

A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy kínai barátainkkal közösen fotókiállítást nyithattunk Budapestről ezen a rendkívül gyorsan fejlődő repülőtéren” – mondta Jost Lammers. 

A Budapest Airport vezérigazgatója hozzátette, a Peking és Budapest közötti közvetlen légiforgalomban az idén 17 százalékos bővülés várható, és kifejezte reményét, hogy ez a fotókiállítás tovább fogja növelni a Magyarországra látogató kínai turisták számát.

„A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren” – jelentette be Jost Lammers.

A fotókiállítás bemutatja, hogy Budapest Közép-Európa egyik legjelentősebb városa, Európa valódi ékszerdoboza. Magyarország fővárosa egyedülállóan komplex élménykínálattal várja az ide látogatókat, köszönhetően az ősi hagyományok korszerű jelenlétének és a modern, lüktető kulturális életnek.

Budapest emellett gasztronómiai különlegességeket, a nagy hagyományokra visszatekintő fürdők által nyújtott spa és wellness szolgáltatásokat is kínál a látogatóknak.

„Az olyan kezdeményezésekből, mint a Pekinget és Budapestet úticélként népszerűsítő kampány, mindkét ország nagyban profitál” – mondta Szojka Szilvia, a pekingi Magyar Nagykövetség misszióvezetői rangban jelenlévő elsőbeosztottja.

„A most megnyitott fotókiállítás, amely egy teljes hónapon át 25 nagyméretű tablón mutatja be Budapestet a Pekingi Nemzetközi Repülőtér utazóközönségének, egy valóban eredményes és színvonalas módja fővárosunk népszerűsítésének. Úgy tudom, hogy a jövőben a Budapest Liszt Ferenc epülőtér egy hasonló, Pekinget bemutató kiállításnak tervez otthont adni.

A magunk részéről teljes mértékben támogatjuk a kezdeményezést, amely a két főváros szépségeire és értékeire való figyelemfelhívás révén elősegíti a magyar és kínai emberek közeledését, egymás jobb megismerését, és tovább élénkíti a kétirányú turizmust.” 

A Budapest Airport vezérigazgatója a Pekingi Nemzetközi Repülőtér által évente megrendezett Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fórumán, illetve a Partner Repülőterek Kerekasztal Konferenciáján meghívott felszólalóként vett részt.

A Budapest Airport és a Pekingi Nemzetközi Repülőtér még 2004-ben írt alá testvér repülőtéri megállapodást, az együttműködés elmélyítése céljából. A budapesti fotókiállítás a két fővárosi légikikötő partnerségének kiváló példája.

A pekingi fórum résztvevői első kézből tájékozódhattak a kínai légiközlekedési és turisztikai iparágak fejlesztési terveiről, tapasztalatot cseréltek és megvitatták a legújabb trendeket. A Pekingi Nemzetközi Repülőtér 2010-ben lett a világ második legforgalmasabb légikikötője, és ezt a pozíciót azóta is stabilan őrzi.

A gyorsan növekvő belföldi és nemzetközi forgalom miatt a kínai fővárosban megkezdődött egy második nagy repülőtér kivitelezése, mely a tervek szerint 2019-ben nyitja meg kapuit, és 2025 végére már évente 60-75 millió utas kiszolgálására elegendő kapacitással rendelkezik majd. 

A tavalyi évben Kína és Magyarország viszonylatában az utasforgalom 174 000 főt tett ki, ebből 60 000 az Air China Airbus A330 típusú repülőgéppel üzemeltetett közvetlen járatával utazott a két főváros között.

A közvetlen légijáratok iránti növekvő igény miatt Orbán Viktor miniszterelnök legutóbbi kínai látogatása során módosították a két ország között fennálló légügyi egyezményt, és Budapest, illetve a kínai nagyvárosok közötti közvetlen járatok üzemeltetésére bármely kínai légitársaság kijelölését lehetővé tették.

A Magyarországra irányuló kínai turisztikai forgalom nagymértékben nőtt az elmúlt években; egyre több kínai turista látogat el Budapestre, egy közép-európai körutazás vagy egy dunai hajóút első állomásaként.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai