hirdetés
hirdetés

Ciprus fizeti a koronavírusos vendégek ellátását

Ciprus annyira szeretné, hogy turizmusa visszatérjen az eredeti kerékvágásba, hogy kormány felajánlja, hogy fedezik minden olyan utazó költségeit, akiknél ciprusi nyaralásuk során a Covid-19 pozitív eredményt mutat.

hirdetés

A CNN-szel megosztott levél szerint, amelyet a szigetország döntéshozói írtak, a ciprusi kormány fizet a szállásért, valamint az étkezésért, az italért és a gyógyszerekért azoknak a turistáknak, akik látogatásuk során fertőződnek meg koronavírussal. A részletes tervet egy ötoldalas levélben fogalmazták meg a kormányoknak, a légitársaságoknak és az utazásszervezőknek, május 26-án. A kormányzat egy 100 ágyas kórházat is rendelkezésre bocsát a projekthez a vírusos külföldi utazók számára, és egy 500 szobás karanténhotel a betegek családja és a hozzátartozói számára is rendelkezésére áll majd.

Az utasnak csak a repülőtéri transzfer és a hazatérés repülésének költségeit kell állnia az utazási irodájukkal és / vagy légitársaságaikkal együttműködve" - ​​áll a levélben. A hír nem sokkal azután érkezett, hogy Yiannis Karousos ciprusi közlekedési miniszter bejelentette, hogy az ország szállodái június 1-jén újból megnyílnak, és a nemzetközi légiforgalom június 9-én indul újra. Az alábbi országok látogatói  utazhatnak be a restart jegyében két szakaszban:

Először a Görögországból, Máltáról, Bulgáriából, Norvégiából, Ausztriából, Finnországból, Szlovéniából, Magyarországról, Izraelből, Dániából, Németországból, Szlovákiából és Litvániából érkező járatok érkezését engedélyezik. Június 20-tól Ciprus Svájcból, Lengyelországból, Romániából, Horvátországból, Észtországból és a Cseh Köztársaságból is fogad repülőket. Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok - amelyek a világelsők között szerepelnek a koronavírusos halálesetek számában - nem szerepelnek a listán, amelyet azonban a következő hónapokban tovább bővítenek további 23 országgal.

A Ciprusra utazóknak érvényes igazolást kell felmutatniuk negatív Covid-19 tesztről, és érkezéskor hőmérsékleti ellenőrzésnek vetik őket alá, nyaralásuk során pedig véletlenszerű koronavírus teszteket végezhetnek rajtuk. Ciprus már hozott intézkedéseket az utazók és a lakosok védelme érdekében, például a szállodai személyzet számára kötelező a maszk és a kesztyű  viselése, a napozóágyakat rendszeresen fertőtleníteni kell, és az éttermekben, a bárokban, kávézókban és kocsmákban legalább két méter (6,5 láb) távolságra kell tenni egymástól asztalokat. Cipruson a turizmus a GDP legalább 15% -át adja.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai