hirdetés

Kínai gigacégé lesz a Carlson Hotels

A vételi árat kétmilliárd dollárra becsülik, a felvásárlás magyar szállodákat is érint.

hirdetés

A kínai HNA konglomerátum turisztikai csoportja, a HNA Tourism Group felvásárolja a Carlson Hotels-t, melynek többségi – 51,3%-os – részesedése van a Rezidor Hotel Group cégcsoportban is.

A minneapolisi székhelyű Carlson Hotels világszerte körülbelül 1400 szállodát üzemeltet, olyan brandek tartoznak hozzá, mint a Park Inn, a Radisson, a Park Plaza, a Country Inns & Suites és a Quorvus Collection.

A felvásárlás három hazai szállodát is érint: a 13. kerületi Park Inn by Radisson Budapest, a belvárosi Radisson Blu Béke Hotel és a sárvári Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa is ehhez a cégcsoporthoz tartozik.

Radisson Blu Béke Hotel (Forrás: radissonblu.com)
Radisson Blu Béke Hotel (Forrás: radissonblu.com)

Az üzlet már csak hatósági jóváhagyásokra vár, a folyamat várhatóan 2016 második felében zárul le. A vételi árat nem hozták nyilvánosságra, a Bloomberg hírügynökség azonban azt kétmilliárd amerikai dollárra becsüli.

A felvásárlással új márkák létrehozását is tervezik, többek között egy Radisson RED névre hallgató brandet is felépítenek majd.

„A Carlson Hotels jelentős globális márkákat tudhat a magáénak, ez a történelmi jelentőségű megállapodás pedig óriási növekedési potenciált tartogat magában” – nyilatkozta David P. Berg, a Carlson Hospitality Group vezérigazgatója.

A HNA Tourism Group egyébként jelentős részesedéssel rendelkezik az amerikai Red Lion Hotels és a spanyol NH Hotels cégekben, valamint több kínai légitársaságban, például a Hainan Airlines-ban is van érdekeltsége. Ezen kívül nemrég szerezte meg a Swissport International földi kiszolgáló vállalatot több mint kétmilliárd dollárért, illetve már a brazil Azul légitársasággal is megegyezett részesedés vásárlásáról.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai