hirdetés
hirdetés

Mégis újraindítja turizmusát Thaiföld még az idén

Kínából érkezik az első járat szabadidős turistákkal már a jövő héten.

hirdetés

Nemrég még azt írtuk, hogy Thaiföld év végéig biztosan zárva marad. A thai kormány azonban úgy tűnik, változtatott a terveken, és szigorú óvintézkedések mellett már október első hetében megkezdik a lassú nyitást.

Thaiföldre október 8-án érkezik hosszú idő óta az első járat szabadidős turistákkal, mintegy 120 utas a kínai Kantonból Phuket szigetére - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Yuthasak Supasorn, a Thai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója. 

Traisulee Traisoranakul kormányszóvivő októberre a beutazás újraindulásával 1200 turistára számít és még egy évig ennyi nemzetközi szabadidős utas beengedését tervezik az országba, havonta, azaz jövő októberig összesen mindössze 14 400 turistával számolnak, ami 12,4 milliárd baht bevételt jelent majd. A belépésre egyelőre csak azoknak az országoknak az állampolgárai lesznek jogosultak, amelyeket a thai kormány alacsony kockázatúnak minősít.

"Nem nyitjuk meg az országot, korlátozzuk a beutazások számát, és csuklópántok és mobilalkalmazások segítségével oldjuk meg a turisták kontaktkövetését" - mondta Prayuth Chan-ocha miniszterelnök az újságíróknak.

Thaiföld rekordalacsony szinten tartotta a koronavírusfertőzés mértékét: mindössze 3559 megbetegedést és 59 halálesetet regisztráltak a betegség megjelenése óta, ennek egyik eszköze az volt, hogy áprilistól kezdődően a mai napig nem fogadtak turistákat külföldről. Januárban Thaiföld volt az első olyan ország, amely Kínán kívül koronavírusos fertőzést regisztrált egy vuhani látogatónál.A külföldiektől származó turisztikai bevételek elmaradása miatt azonban 8,5% -os csökkenéssel számol Thaiföld az ország gazdaságában.

A kormány összesen 6,7 millió külföldi látogató érzekését jósolja 2020-ra, ami jócskán elmarad a 2019-es rekordmennyiségű 39,8 milliótól. Tavaly a külföldiek költése a GDP mintegy 11,4% -át adta, vagyis 1,93 billió bahtot tett ki. 

"A turisták október 8-tól hosszú távú vízummal léphetnek be Thaiföldre, és tartózkodásukat egy 14 napos állami karanténban kezdhetik meg" - mondta Yuthasak. A látogatóknak egészségbiztosításra és negatív koronavírus tesztre van szükségük 72 órával az utazás előtt, és még kétszer tesztelik őket a karantén idején. Egyebek között ezektől az óvintézkedésektől azt várja Thaiföld, hogy országuk a beutazás fokozatos megnyitásával is elkerülheti a második hullámot.

"Már 100 nappal ezelőtt sikeresen akadályoztuk meg azt, hogy a vírus átterjedjen a lákosságunkra” - mondta Traisulee kormányszóvivő hozzátéve, hogy Thaiföld vonzóvá vált azoknak a nemzetközi utasoknak a körében, akik  el szeretnék kerülni a fertőzést.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai