hirdetés
hirdetés

Szorosabb együttműködésbe kezd a Turkish Airlines és a LOT

A két légitársaság egyszerre adta hírül, hogy stratégiai partnerségre léptek. A cél a kereskedelmi kapcsolatok erősítése a lengyel, a török, illetve további piacokon. Az együttműködés célja, hogy az utasok többféle átszállási lehetőség közül választhassanak, és egyetlen jeggyel utazhassanak a világ még több városa között.

hirdetés

Az együttműködés végleges modelljéről még nem született döntés, azonban a két légitársaság egyetért abban, hogy lépéseket tesznek egy jövőbeli közös vállalkozás létrehozása felé. A LOT és a Turkish Airlines már évek óta együttműködik, mindkét légitársaság a Star Alliance légi szövetség tagja.

A Turkish Airlines és a LOT közös járatszám alatt működteti mindkét légitársaság járatait az Isztambul-Varsó útvonalon 2000 óta. 2004-ben kiterjesztették a code-share megállapodást a Turkish Airlines Isztambul-Amman, Isztambul-Kairó és Isztambul-Ankara közötti járataira, valamint a LOT Bécs-Varsó és Varsó-Krakkó közötti járataira.

A code-share megállapodás mostani kiterjesztésével mindkét légitársaság járatszáma felkerül a másik szállító bizonyos további járataira török és lengyel belföldi járatokon, továbbá egyes afrikai, közel-keleti és ázsiai úti célok esetén.

A Turkish Airlines és a LOT jelenleg heti öt járatot közlekedtet az Isztambul-Varsó útvonalon. Budapest és Isztambul között ellenben napi négy járata van a Turkish-nek, így elképzelhető, hogy erre az útvonalra is rákerül a LOT járatszáma. Emlékezetes, hogy évekkel ezelőtt a Turkish Airlines még tárgyalt a LOT megvásárlásáról a lengyel kormánnyal, mostanra ez a kérdés lekerült a napirendről.

A LOT cateringcégét ellenben a közelmúltban vásárolta meg a Turkish Airlines és az osztrák Do&Co közös vállalata, a Turkish Do&Co.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai