hirdetés
hirdetés

Teljes a káosz az oltási útlevelek területén

Egyre több az oltási útlevél, és egyre kevésbé világos, mi szerint ítélik majd meg egymáséit az egyes államok.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Egyelőre úgy néz ki, hogy leginkább a vakcina típusától függ, hogy elfogadják-e az igazolványt a határőrök. Úgyhogy a magyar hatóságok ezt az adatot nem szerepeltetik a védettségi igazolványon.

Felső-Bajorországban is van már ilyen dokumentum, bár még nem jogosít semmire, de a hatóságok ígérik, hamarosan meglesz hozzá az adminisztratív háttér. Úgyhogy az önkormányzatok el is kezdték szétküldeni az igazoló kártyákat mindazoknak, akiket már beoltottak, adja hírül az euronews.com portál.

123rf
123rf
 
Sokan úgy gondolják, hogy ez nem fair, mert az oltási kampány a vártnál lassabban halad. Németországban például még csak a lakosság 2 százaléka kapta meg a vakcina mindkét dózisát.

Az uniós vezetés még kivár, a görögök már mindenkit beelőztek

Görögország viszont nem vár a többiekre, kiadta saját oltási útlevelét, és ajánlást küldött erről Brüsszelbe is. A görög oltási útlevelet egyelőre csak az oltásban világelső Izrael fogadja el. De Athén állítólag a brit kormánnyal is tárgyalásban van.
Úgy tudni, hogy Brüsszelben egyelőre nincs visszhangja ennek, de a közösség vezetése továbbra is fontosnak tartja, hogy a járvány miatt elrendelt korlátozásokat - egy újabb gyilkos hullám elkerülése érdekében - egyeztetve építsék le a tagállamok.

Izrael az oltásban, és a nyitásban is élen jár

Eközben mindenki azt figyeli, hogyan indul újra az élet Izraelben. Ott már azok, akik be vannak oltva, mehetnek edzőterembe, uszodába, kulturális intézmények és szállodák is fogadhatják őket. Bár ez csak azoknak az országoknak lehet modell értékű, amelyek ilyen tempóban tudnak oltani. Izraelben ugyanis már a lakosság több mint harmadának, hárommillió kétszázezer embernek van oltási útlevele.

 
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai