hirdetés
hirdetés

Voltak, vannak és lesznek portugáliai útjaink!

A sikeres portugáliai programok egyik kulcsa, ha egy megfelelő légitársasággal megfelelő módon el lehet az országba jutni. Réthy Júliáék és sokak nagy örömére egy kisebb cégtörténeti vargabetű után visszatér a TAP Portugal a magyar piacra, hogy ott folytassa, ahol tavaly abbahagyta. Sőt, akár — ami a kapacitást illeti — többel is — derült ki kedden, az MSE Tours által szervezett portugál kedvcsináló eseményen.

hirdetés

Mint arról korábban a Turizmus Online is beszámolt, a TAP magyarországi visszavonulóját egyfelől a tulajdonosváltás, másfelől a riói olimpia kényszerítette ki. A gazdasági nehézségekkel küzdő portugál állam hitelei visszafizetésének érdekében kénytelen volt az észszerűbb állami vagyongazdálkodás érdekében az állami TAP-ot is megreformálni. Így lett a Star Alliance-tag légitársaság tulajdonosa a brazil Azul. Három géppel megrövidült flottával arra hivatkozva, hogy a kérdéses járatok nem hozzák az elvárt bevételt, Budapest mellett ekkor felfüggesztésre került a szintén Szolnok Péter „fennhatósága” alá tartozó bukaresti és még további négy járat. Július 2-tól mindkét főváros ismét a menetrendben; Budapest heti 7  járattal.

Szolnok Péter, a TAP magyarországi értékesítési vezetője szerint Portugália a nyár egyik „sláger desztinációja” lehet. Mielőtt azonban átadta volna a szót Réthy Júliának értelemszerűen nem tudta nem megemlíteni a lisszaboni átszállási lehetőségeket. Észak-, és Dél-Amerika nagyvárosai mellett az MSE Tours keddi eseménye szempontjából Madeira és az Azori-szigetek érdekesek. A szárazföldi Portugália mellett a két, atlanti-óceáni kültereletet egyaránt programozzák Réthy Júliáék. Az örök tavasz szigeteként tartják számon a szubtrópusi Madeirát. Az MSE repertoárjában 8 napos, Lisszabonban kezdődő körúton elérhető. Az aktív üdülést, különleges természetet és a történelmi érdekességeket kedvelők számára ajánlott. Utóbbi csoport egyebek mellett utolsó királyunk, IV. Károly síremlékénél merenghet arról, hogy mit adtak nekünk a Habsburgok. De morfondírozott-e Madeirán járva a „mi” Sissink arról, hogy mit adtak neki a magyarok? Ki tudja. Emlékét szobor őrzi. Fekete kardhal banánnal, hozzá egy pohár Madeira? Miért is ne? Ínyencek sem maradnak hoppon a szigeten.

Az Azori-szigeteken már csupán ugyanakkora kőhajításnyira vagyunk New Yorktól, mint amekorrát Portugáliából hajítanánk a szigetcsoportig. A bálnáiról, tea- és ananászültetvényeiról, valamint drámai természetrajzáról ismert szigetcsoport központja Sao Miguel. De érdemes legalább még egy szigetet meglátogatni — javasolják az MSE szakértői. A szigetcsoporton leginkább az aktív utazók találják meg számításaikat — derült ki.

Természetesen a szárazföldi Portugália önálloan is szerepel az iroda útjai között, így a Mária-jelenések évfordulójának apropóján felvett Fatima városa, ahonnan csillagtúrákon jutnak el az utazók egyebek mellett a nevezetes nagyvárosokba, Portóba és Lisszabonba. Majd haza, megtelve élményekkel.

Apropó! Tudja, miért lett Portugália jelképe a kakas?

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai