hirdetés
hirdetés

Partneri megállapodást kötött az Airbnb és az MTÜ

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös kampányt indít, hogy ösztönözze a belföldi és külföldi turistákat Budapest és környékének újrafelfedezésére. A két  fél együttműködésük keretében kívánják támogatni a járvány utáni turizmus növelését és annak felelős helyreállítását Budapesten és környékén - tájékoztatta lapunkat az Airbnb.

hirdetés

A járvány pusztító hatással volt a világon szinte mindenkire és mindenre, így beleértve a turizmust is. A jelenség különösen súlyosan érintette Európát, amely 2019-ben az összes nemzetközi beérkező turistaforgalom több mint felét fogadta, ami összesen több, mint 745 millió látogatónak felelt meg. Miután több mint száz frissítést hajtott végre a teljes szolgáltatáson az Airbnb a járványügyi helyzethez igazodva, azon magyarországi házigazdái, akiknek egy kiadó lakásuk van a platfromon, együttesen több, mint 3 millió USD-t kerestek múlt nyáron egyedi szállásajánlataik révén - hangsúlyozta a cég.

Az együttműködés keretében az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség mind a belföldi, mind a külföldi vendégek számára helyi szakértők által vezetett egyedi Airbnb-élményprogramokon keresztül kínálják Budapest újrafelfedezésének – és ezzel együtt a főváros páratlan élményeken keresztüli megismerésének – lehetőségét. A vendégek olyan egyedi programok közül választhatnak, mint a Vegán ételtúra, az Utcai művészet túra, és az Egyedülálló budapesti háztetői élmény.„Az Airbnb együttműködik a szabályozó hatóságokkal és a turisztikai szervezetekkel a felelős és fenntartható turizmus előmozdítása, a helyi családok támogatása, és Közép- és Kelet-Európa gazdaságának fellendítése érdekében. Különösen örülünk a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való partnerségünknek, mivel ez az első ilyen jellegű szövetségünk a Visegrádi Együttműködésen belül. Jó partnerek szeretnénk lenni, és ki szeretnénk terjeszteni ezt az együttműködést olyan városokra is, mint például Prága, hogy továbbra is támogassuk a turizmus világjárvány utáni helyreállását - nyilatkozta Vladimir Beroun, az Airbnb Public Policy vezetője, CEE & CIS régió.

Ez az első ilyen jellegű együttműködés az Airbnb és egy közép- és kelet-európai desztinációs marketing szervezet között. Az Airbnb már több mint 500 helyi önkormányzattal és szervezettel működik együtt a világ minden táján a turizmus támogatása, az adók begyűjtése és befizetése, valamint a felelős otthonmegosztás előmozdítása érdekében. Ebben az évben az Airbnb már bejelentett partnerséget Krakkó városával a turizmus helyreállításának támogatására, valamint Pozsony városával a turisztikai adó automatizált beszedésére az Airbnb platform használatával.  

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség több erőforrást bocsátott a magyarországi házigazdák rendelkezésre, hogy ezáltal segítsen a regisztrációs szabályoknak való megfelelésben. Ennek érdekében az Airbnb létrehozott egy mezőt a házigazdák NTAK számának feltüntetése érdekében, ahol megadhatják regisztrációs számukat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai