Best Reisen: két katalógusban az ajánlatok

A Best Reisen az előttünk álló téli- és tavaszi szezonra két külön katalógust jelentet meg Repülős Utazások 2012-13 Tél-tavasz és Egzotikus Utazások 2012-13 Tél-tavasz elnevezéssel. 

Míg előbbi a nyáron és télen is nagy sikerrel programozott desztinációkat tartalmazza, addig az egzotikus katalógus kifejezetten a téli- és kora tavaszi időszakban kínált utazásokat gyűjti egy csokorba.

Repülős Utazások 2012-13

Az év teljes egészében, így a téli időszakban is várja a nyaralni vágyókat Hurghadán, Marsa Alamban és Sharm El Sheikhen összesen mintegy 60 szállodával Egyiptom, melyet vasárnapi indulással programoz a tour operátor. A téli időszak első három indulásánál (november 4.,11.,18.) Hurghadán és Sharm El Sheikhen is leszáll a Travel Service járata, az ezt követő időpontokban Budapest-Hurghada útvonalon közlekedik a járat a tervek szerint.

Tunézia

A nyáron már megszokott, pénteki napon kínálja tunéziai utazásait budapesti indulással a Best Reisen. A november 2-án induló első charterjárat – csak úgy, mint az azt követő járatok – Budapest-Monastir útvonalon közlekedik. Tunéziában Hammamet és Sousse-Port El Kantaoui szállodái közül választhatnak, ezen kívül lehetőség van 8 napos körutazásra és üdüléssel kombinált kiskörutakon is részt vehetnek utasok.

Gran Canaria, Tenerife

Az Atlanti Óceánon található szigetcsoport legnagyobb és egyben névadó szigete: Gran Canaria. A méltán népszerű üdülőhely pénteki indulással, menetrendszerinti járattal lesz elérhető, december 21- i első indulással olyan népszerű üdülővárosokba kínálva kikapcsolódási lehetőségeket, mint Playa del Inglés, San Agustin, Meloneras vagy Las Palmas mely városba a repülőjárat is közlekedik. A fakultatív programok minimum 10 fő jelentkezése esetén indulnak. Mélytengeri horgászat, hajókirándulás, Loro Park és Tenerife is szerepel a lehetőségek között.

A Kanári-szigetek legnépszerűbb képviselője Tenerife, ahová pénteki indulással programoz üdülést az utazási iroda, ahol többek között Costa Aleje és Playa de Las Americas szállodái közül lehet választani. Fakultatív programok keretében lehetőség nyílik ellátogatni a környező szigetekre, megtekinteni Európa legnagyobb delfináriumát, vagy éppen megtekinteni a világ legmagasabb óceánból kiemelkedő vulkánjának 17 km széles kráterét. Az első foglalható időpont a téli időszakban december 21.

Madeira

Madeira a téli időszakban november 2-i indulással foglalható, menetrendszerinti járattal lisszaboni átszállással a TAP légitársasággal. Míg nyáron 8 nap/7 éj üdülés volt foglalható a Best Reisen kínálatában, addig ez a téli időszakra vonatkozóan ez 7 nap/6 éjre módosul. A kínálatban szereplő szállodák többsége Funchalban található, de van lehetőség Camara de Loboson is üdülni.

Ciprus

A Földközi tengeren található szigetre Budapest-Larnaca útvonalon közlekedő menetrendszerinti járattal programozva kínálja üdülési lehetőségeit a touroperátor Larnaca, Agia Napa, Limassol üdülőkörzetekben. A „szerelem szigetére” november másodikán indul a Best Reisen első járata, mely szombatonként fog közlekedni és egészen március végéig a Wizzair légitársasággal.

Málta

A Mediterrán tenger középső részén fekvő szigetre, Máltára 2013 áprilisától lehet utazni, az utasokat az Air Malta menetrendszerinti járatával utaztatja az iroda pénteki napokon.A választható szálláshelyek Sliema, St. Paul’s Bay, Cirkewwa, Qawra, St. Julians üdülőhelyeken találhatóak. Fakultatív programként lehetőség van Málta történelmi városait, illetve Gozo-t, Málta testvérszigetét meglátogatni a pihenésüket ott töltőknek.

Egzotikus Utazások 2012-13

Évek óta óriási sikernek örvend a hazai utazók körében Thaiföld a téli időszakban, mely ezúttal sem maradhat ki a Best Reisen kínálatából. Az idei évben decembertől, a Qatar menetrendszerinti járatával programozott üdülések (Bangkok, Phuket, Pattya, Phi Phi, Koh Samui, Kaho Lak, Koh Lanta stb.) és körutazások melyek Thaiföldön belül, illetve a környező országokba (Laosz, Vietnám, Kambodzsa) csábítják a látogatókat.

India-Goa

Az India nyugati részén és az arab tenger partjainál fekvő Goa India egyik legkedveltebb nyaralóövezete. Az előttünk álló szezonban az állam északi, közép és déli részében is kínál üdüléseket a Best Reisen, széles szállodaválasztékkal a középkategóriájútól a luxus lehetőségekig. Aki India kultúrális és történelmi mivoltát szeretné megismerni, annak pedig felejthetetlen körutazásban lehet része akár az északi – vagy a keleti 11-12 napos körutazást választja.

Sri Lanka

Az India déli, dél-keleti partjánál fekvő szigetre november 23-tól indulnak menetrendszerinti járatokkal az utazások. Lehetőség van kizárólag üdülésre, vagy körutazással egybekötött pihenésre Sri Lankán, vagy a Maldív szigeteken.

Maldív szigetek

Az Indiai-óceánon található szigetcsoporton 10napos, 7 éjszakás nyaralást kínál a Best Reisen menetrendszerinti repülőjárattal Budapest-Male útvonalon, színvonalas szállási lehetőségekkel.

Seychelles-szigetek

Szintén az Indiai-óceánon található szigetállam, ahová november másodikától indítja hetente útjait a touroperátor Mahé szigetére. Ellátás szempontjából reggelis és félpanziós lehetőségek közül választhatnak az ide látogatók.

Mauritius

A Madagaszkártól keletre található szigetországra 2012. december 26-val indítja első üdülését a Best Reisen, ahol 3-4-5* szállodákból lehet választani.

Kenya

Az Afrika keleti részén található országba többféle utazást kínál a touroperátor. Az egyszerű és pihentető üdüléstől kezdve a szafarin át a gorilla-lesig. Az üdülést észak- és dél Mombasában található szállodákkal kínálja három féle fakultatív programmal. A népszerű „Best of Kenya” elnevezésű utazás 3éjszaka szafari és 4 éjszaka üdüléssel csábítja az érdeklődőket, ezen kívül lehetőség van klasszikus szafari utazásra is, mely alatt Kenya nemzeti parkjainak mindennapi életébe nyer betekintést a látogató.

Egyesült Arab Emirátusok, Omán

Eme két országba klasszikus üdülést, városlátogatást, városlátogatással egybekötött üdülést és körutazást kínál a Best Reisen. Az Emirátusokban Dubai, Abu Dhabi, Sharjah szerepel az üdülőhelyek választékában, Ománban pedig Maszkatban található szállodákból lehet választani.

Argentína, Brazília

A dél-amerikai utazások minden esetben Brazília világhírű városával Rio De Janeiro meglátogatásával kezdődnek. Az első négy napot követően lehetőség van a Copa Cabana-n üdüléssel tölteni az utazás további részét, ellátogatni üdülés helyett az Iguassu vízeséshez, Slavadorban tölteni 3 éjszakát, vagy Argentína fővárosában, Buenos Airesben látogatást tenni. Bármely kombinációt választja az utazó, felejthetetlen élményekkel gazdagodik a programok kavalkádjában.

Kuba, Mexikó

A kubai nyaralást havannai és varaderoi üdüléssel, illetve ezek kombinációjával kínálja a Best Reisen menetrendszerinti járattal 2013 januárjától Budapest-Havanna viszonylatban. Havannai városnézéssel kombinált utazásra szintén van lehetőség fakultatív programlehetőségekkel.

Mexikó esetében is többféle lehetőség közül választhatnak az érdeklődők. Az klasszikus üdülést választók Cancunban és Playa Del Carmen települések szállodakínálatából választhatnak, Maya körutazásait pedig szintén cancuni üdüléssel egészíti ki az utazásszervező. A utazások 2012 decemberétől indulnak.


Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-én, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.
Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál

Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál 

Március 28-án és 29-én 430 járat nem indul el a tervek szerint, a leállás az közel 52 000 utast érinthet. 

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.