hirdetés
hirdetés

„A közgyűlés elvégezte minden fontos, kitűzött feladatát”

Március 30-n tartotta éves közgyűlését a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIe). Deák Judit elnök arról számolt be, hogy a „közgyűlés elvégezte minden fontos, kitűzött feladatát. A tagság elfogadta az SZMSZ-t, az Etikai Kódexet, jóváhagyta a 2017-es költségvetést, megalakultak a különböző bizottságok és szekciók.”

hirdetés

A közgyűlésen megerősítést nyert, hogy a MIe egyik kiemelt lobbitevékenysége a jogosulatlan idegenvezetéssel kapcsolatos ellenőrzésekre és a szankcionálásra irányul. Az ügyben tárgyalnak a törvényalkotókkal, kormányzati szervezetekkel — tudtuk meg az egyesület elnökétől.

Az idei fejleményekkel kapcsolatosan Deák Judit felhívta a figyelmet, hogy a MIe ez év márciusában belépett és társult tagja lett az Európai Idegenvezetők Szövetségének (FEG – European Federation of Tourist Guide Association). „Magyarország a FEG megalakulása óta (1983) még soha nem volt tagja a szervezetnek” — emelte ki az elnök.

A Mie tervei között szerepelnek a regionális turisztikai szervezetekkel kötendő együttműködési szerződések, amivel szintén plusz munkalehetőséget biztosítana tagjai számára. Szintén napirenden szerepelnek azon vállalkozókkal kötendő támogatási szerződések, amelyek adományaikkal segítenék a MIe munkáját.

Az egyesület által szervezett nyelvi továbbképzések után érkezett pozitív visszajelzések alapján a MIe ősszel folytatja nyelvtanfolyamait; alap és speciális tematikával egyaránt. A képzések jegyében dolgoznak a kezdő idegenvezetők hospitálási rendszerének kialakításán, amivel segítenék az új kollégák szakmába történő beilleszkedését — tette hozzá Deák Judit.

„A Mie egész évben hirdeti és szervezi nagy sikerű tanulmányi útjait. Ilyen volt egyebek mellett a Zsinagógába, Zeneakadémiára, Bazilikába, Visegrád-Esztergomba, Pozsonyba, a Menhely-alapítványhoz valamint a Fiumei sírkertbe szervezett program, melyeken az elmúlt néhány hónapban több, mint félezer kollega vett részt” — újságolta Deák.

Az ambicózus tervek egyike, hogy a MIe a tagok véleményét kikérve hamarosan közzéteszi az idegenvezetői munkadíjra vonatkozó bérminimum ajánlásait beutazó, kiutazó és telepített idegenvezetői kategóriákban.

„Az alapozást követő időszak az egyesület további építéséről, bővítéséről és a kitűzött célok megvalósításáról fog szólni. Ennek érdekében a közgyűlés megalakított néhány, a haladáshoz, a továbblépéshez elengedhetetlen bizottságot és szekciót” — szólt a jövőről Deák Judit.

Az egyesület bizottságai és szekciói, valamint azok tagjai a következők:

Számvizsgáló Bizottság
Földesi Vera – elnök
Lakos Dóra
Tamás Ágnes

Etikai és Nemzetközi kapcsolatok bizottsága:
Tamási Krisztina – elnök
Pancsik Károly
Pataky Ágnes

Oktatási és továbbképzési bizottság:
Jakus Mónika – elnök
Kleyer Éva
Szatmáry Judit

Angol szekció:
Bencze Ágota – elnök
Balázsné Bárány Katalin
Ihász Kata
Pataky Ágnes
Tamási Krisztina
Wurmb Andrea

Francia szekció:
Papp Gergely – elnök
Molnárfi Katalin Zoé
Stumpf Éda
Széchey Noémi

Kiutazó idegenvezetők szekciója:
Zsurek Andrea – elnök
Dóra Béláné, Kati
Kriesch György
Pataky Ágnes

Német szekció:
Csonth Enikő – elnök
Balázsné Bárány Katalin
Földesi Vera
Kleyer Éva
Tamási Krisztina
Quittner Katalin

Olasz szekció:
Lakos Dóra – elnök
Péchy Noémi
Zeisler Heléna

Skandináv és holland szekció:
Aranyi István – elnök
Csordás Zsuzsanna
Jakus Monika
Kriesch György
Macsotay Katalin
Reviczky Gabriella
Dobiné Harsányi Ágnes
Farkas Marianna
Földesi Vera

Spanyol és Portugál szekció:
Beer Edit – elnök
Demkó Éva
Lóránt Nóra

Molnár Erna
Piurkó Krisztina
Pataky Ágnes
Szentai Erika

Szláv szekció:
Krajcsovicz Mária – elnök
Palotás István
Ujvári Györgyné , Marcsi

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk