hirdetés
hirdetés

Megkapta az NFM a turizmusirányítást és az uniós pénzt

Hiába üzengetett a sajtón keresztül is az NGM, amióta napvilágot látott a kormány turizmusirányítással kapcsolatos elképzelése, a területet elvették tőlük; az NFM-hez csapták – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

hirdetés

Az átalakításra, a turizmusfejlesztési koncepció kidolgozására, és a pénzek, elsősorban az uniós támogatás, felhasználásának előkészítésére április 30-ig adott időt a Semjén Zsolt  miniszterelnök-helyettes aláírását viselő rendelet. E szerint a  turizmussal és a vendéglátással kapcsolatos állami feladatok a Magyar Turizmus Zrt. feletti tulajdonosi jogokkal egyetemben a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartoznak. Az átadás-átvételhez szükséges jogszabályi előkészítést Lázár János felügyelete mellett kezdi és intézi Varga Mihály és Seszták Miklós és minisztériumaik azonnal határidővel. 

Ha ezen túl vannak, Seszták április 30-ig kap határidőt „az egységes állami turizmus-fejlesztési koncepció és támogatási rendszer kidolgozására”. A jogszabály szintén kitér a 8,4 milliárdnyi uniós pénz, a TIMEA,  a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram felhasználásának háttérrendszerére. Az ezt támogató intézményrendszer átalakításába bevonják a nemzetgazdasági minisztert és segítségül hívják Lázárt is.

Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetője, mostantól ez a minisztérium felügyeli a turizmust
Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tárcavezetője, mostantól ez a minisztérium felügyeli a turizmust

A kormányrendelet értelmében a turisztikai állami feladatok, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységének koordinálására kormánybiztost neveznek ki, akinek tevékenységét – idézzük – „a miniszterelnök a nemzeti fejlesztési miniszter útján irányítja”. A biztosnak az NFM-ben önálló szervezeti egység nem jár, „tevékenységének támogatása a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezeti keretei között kerül biztosításra”. Jelentsen ez bármit is.

Semjén Zsolt s.k. arra is felkérte a fenti minisztereket, hogy vizsgálják felül a 2014-30 között megvalósítandó Balaton Területfejlesztési Koncepció, Balaton Területfejlesztési Stratégiai Program, valamint a kiemelt üdülőkörzetnek tekintett Balaton 2014-20 közötti hazai és uniós támogatásokból megvalósuló fejlesztések előrehaladását. Utóbbiakról egy 300 milliárdos csomag kerétében egy tavaly őszi kormányrendelet szól, amely módosulhat is, mivel a záró bekezdésben a fejlesztéseket érintő javaslattételre kérik a minisztereket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk