hirdetés
hirdetés

Pénzbüntetéssel kezdi a karácsonyt a Kaland Travel

1,3 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Kaland Travel Kft-t, mert az a vizsgálat szerint fontos, kötelezően feltüntetendő információkat csak a szerződéskötést követően közölt utasaival - derül ki a GVH honlapjáról.

hirdetés

A GVH arról tájékoztatott, hogy a Kaland Travel Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg, amikor 2013. október 31-étől kezdődően egyes kommunikációs eszközein az általa szervezett Bécsi adventi vásár, Velencei karnevál, Földközi-tenger gyöngyszemei és Garda-tó fantázia nevű utazásokra nézve egyes, az utazások kiválasztása szempontjából lényeges jellemzők tekintetében fontos, kötelezően feltüntetendő információkat csak az utazási szerződés megkötését követően hozott a fogyasztók tudomására. Ilyenek voltak egyebek mellett a szálláshely földrajzi elhelyezkedése, további felmerülő költségek, illetve azok meghirdetett ára (alapár) nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt a Bécsi adventi vásár, Velencei karnevál és Garda-tó fantázia nevű utazások esetében. A hivatal mindezért 1,3 millió forintos bírság megfizetésére illetve az utasai felé közlendő helyreigazításra kötelezte az utaztatót.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal nyilvántartásában szereplő iroda tulajdonosai Rüdiger Amplatz és Takács Tímea Magdolna, akik a vizsgálat során egy 20 éve működő svájci utazási iroda, az RTS Travel International GmbH magyarországi képviseleteként jellemezték cégüket. A Kaland Travel Kft. 2012. július 10-én alakult, főtevékenysége az utazásszervezés. Rüdiger Amplatz érdekeltséggel rendelkezik két másik Magyarországon bejegyzett cégben is (RTS Travel Hungary Kft., TIBART Kft.).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai