Megtéveszti a Wizz Air a fogyasztókat?

Megtéveszti a Wizz Air a fogyasztókat? 

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal a Wizz Airrel szemben, mivel a fapados légitársaság a jegyvásárlás során vélhetően megtévesztéssel tereli a fogyasztókat feláras szolgáltatásai felé - írja az AIRportal.hu.
Odafigyel a GVH az influenszerekre

Odafigyel a GVH az influenszerekre 

Ősszel fogja közzétenni a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) új influenszermarketing-tájékoztatóját, amely a korábbiaknál jóval részletesebb iránymutatást fog adni a véleményvezéreknek a jogszerű működéshez. A GVH tapasztalatai alapján az érintettek egy része továbbra sincs tisztában a szabályokkal - írja az Index.
Taxitarifa-emelés helyett ezt javasolja a GVH

Taxitarifa-emelés helyett ezt javasolja a GVH 

A budapesti taxik hatósági árainak tervezett, jelentős emelése helyett a verseny élénkítését javasolja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a főváros számára. A versenyhatóság több alternatívát felvázolt a fővárosi önkormányzat felé, amelyek hatékonyabban szolgálhatják a fogyasztói érdekeket - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.
40 milliós bírság egy panamai cégnek

40 milliós bírság egy panamai cégnek 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 milliós bírságot szabott ki egy panamai vállalkozásra, amiért nem igazolta megfelelően, hogy eleget tett a versenyhatóság korábbi határozatának. A Versenyhivatal – ahogy minden esetben – ezúttal is biztosította a fogyasztókat megtévesztő gyakorlat felszámolását, a cég együttműködésének hiányától függetlenül. 

Jaj nektek, akik megtévesztettétek a fogyasztókat! 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Exch-Immo Kft. és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogaik eladásáról szóló ajánlatokkal. A jogsértésekért együttesen mintegy 41 millió forint bírságot szabott ki a GVH.
Pert nyert a Gazdasági Versenyhivatallal szemben az utazási iroda

Pert nyert a Gazdasági Versenyhivatallal szemben az utazási iroda 

2016. októberében a Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki az Unitravelre a fogyasztók megtévesztésére hivatkozva. Az utazásszervező bírósági keresetet nyújtott be a határozat ellen. A perben nemrégiben hozott ítéletet a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság: az Unitravelnek adtak igazat a GVH-val szemben.

Üdülési jogok miatt 9 millióra bírságoltak egy céget 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Light in the Barter LLC. Magyarországi Fióktelepe (LIB Magyarország) megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, és megsértette a szakmai gondosság követelményét is. A jogsértésért 8.900.000 forint bírságot szabott ki a GVH. 

Összesen 16 milliós bírság üdülési jogok miatt 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egyik vonatkozó döntése a HuPont Kft.-t, a Dial Tone Kft.-t, a Well4U Kft.-t és az Electronic Exchange and Earnings LLC-t (HuPont Kft.-t és társait), másik döntése a Bindsystem Hungary Kft.-t és a SOLARPOLAR-ENERGETIKA 2020 Kft.-t érinti. A fent említett cégek megtévesztették a fogyasztókat üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlataikkal. A GVH a jogsértésekért a két eljárásban összesen 16.346.300 forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta jogsértő magatartásuk folytatását.

Ismét pénzbüntetéssel sújtotta a GVH a Kaland Travelt 

A tavaly decemberi, 1,3 millió forintos büntetés után idén ismét pénzbírsággal sújtotta a Gazdasági Versenyhivatal a Kaland Travel Kft.-t megtévesztő hirdetés miatt.

Bírósághoz fordul a GVH-bírságolás miatt az Unitravel 

Közleményben reagált az Unitravel arra az eljárásra, mely során a Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki az utazásszervezőre a fogyasztók megtévesztésére hivatkozva. Az utazásszervező bírósági keresetet nyújtott be a határozat ellen.

Megbírságolta az Unitravelt a Versenyhivatal 

Az Unitravel két korábban meghirdetett amerikai körutazásával kapcsolatban arra a megállapításra jutott a Gazdasági Versenyhivatal, hogy az utazásszervező megtévesztette a fogyasztókat. Emiatt 1,6 millió forint bírságot szabott ki a GVH.

12 millió forintra bírságolt a GVH üdülési jog miatt 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Royal Marketing Európa Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásáról szóló ajánlataival. A jogsértésért a társaságra kiszabható maximális bírságot, 12.192.100 forintot szabott ki a GVH.

A szűkített paritás az online szállásfoglalók közös nevezője 

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot folytatott a hazai online szállásfoglalási piacon a versenyt korlátozó tényezők, elsősorban az árparitás ügyében. A szolgáltatók elfogadták, hogy csak szűkített paritást kötnek ki a szerződéseikben. 

Utazási irodák célkeresztben 

Utazási hirdetéseket vizsgált a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), tavaly október óta öt utazásszervezővel szemben indult eljárás hiányos vagy megtévesztő tájékoztatás miatt – mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az M1 televízióban. A szóvivő a Turizmus Online kérdésére közölte: van olyan eljárás, amely már közel egy éve folyamatban van.

Utazási irodák a versenyhivatal célkeresztjében 

Utazási hirdetéseket vizsgált a Gazdasági Versenyhivatal, tavaly október óta öt utazásszervezővel szemben indult eljárás hiányos vagy megtévesztő tájékoztatás miatt - mondta Basa Andrea, a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője az M1 aktuális csatornán kedden. A szóvivő a Turizmus Online-nak elmondta: van olyan eljárás, ami már közel egy éve folyamatban van.

Üdülési jog kapcsán bírságolt a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az Online Resorts International Kft. (kényszertörlési eljárás alatt) és az Online Resorts Kft. megtévesztette a fogyasztókat az üdülési jogok eladásával összefüggő ajánlatával. A jogsértésért az Online Resorts International Kft.-re a társaságra kiszabható maximális bírságot, 3.350.000 forintot, az Online Resorts Kft.-re pedig 10.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH. 

Pénzbüntetéssel kezdi a karácsonyt a Kaland Travel 

1,3 millió forintra büntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Kaland Travel Kft-t, mert az a vizsgálat szerint fontos, kötelezően feltüntetendő információkat csak a szerződéskötést követően közölt utasaival - derül ki a GVH honlapjáról.

Elmeszelte a Gazdasági Versenyhivatal a Ryanair-t 

A GVH eljáró versenytanácsa megállapította, hogy a légitársaság 2012 februárjától 2015. október végéig megtévesztette a fogyasztókat a magyar nyelvű foglalási oldalán - közölte kedden honlapján a GVH.

Versenyfelügyeleti eljárás indulhat az online szálláshely-közvetítők ellen 

A Magyarországról is elérhető nemzetközi online szálláshely-közvetítők generálják a piaci versenyt, de ez nem érezhető a magyar tulajdonú társaságoknál, ezért versenyfelügyeleti eljárás indulhat ellenük a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálati jelentésének összefoglalója szerint, amely kedden került fel a versenyhatóság honlapjára.

Óvatjával az üdülési jogot értékesítő cégekkel! 

Az üdülési jog jelentése és jellemzői széles körben ismertté váltak a fogyasztók körében, azonban az értékesítéskor elhangzó megtévesztő tájékoztatások több problémát is okoznak – derül ki mind a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH), mind az általa megbízott, vele együttműködésben dolgozó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő irodáihoz érkező piaci jelzésekből.

Étrend-kiegészítőkre csapott le a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Schwabe Hungary Kft. (Schwabe Hungary) jogsértően reklámozta az egyes Pearls étrend-kiegészítő termékeket a hirdetésekben megjelenő egészségre vonatkozó állításokkal. A jogsértésért a GVH a Schwabe Hungary-t 315.000 forint, a Schwabe Central and Eastern Europe GmbH & CO KG-t (Schwabe CEE) 4.530.000 forint bírság megfizetésére kötelezte.

Üdülési joggal kapcsolatban bírságolt a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint az EURO BENEFIT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EURO BENEFIT Kft.) az üdülési jogok népszerűsítésével megtévesztette a fogyasztókat. A jogsértés elkövetéséért 18.000.000 forint bírságot szabott ki a GVH.

Tizenkétmillióra bírságolták az üdülési jogot értékesítő céget 

Üdülési jogot értékesítő vállalkozást bírságolt a Gazdasági Versenyhivatal.

Megtévesztőek voltak a Ryanair 99 és 49 forintos árai 

A Gazdasági Versenyhivatal szerint a Ryanair megtévesztette a fogyasztókat a kedvezményes áron kínált repülőjegyek reklámjaival, közölte lapunkkal a GVH.

Működik-e az árgarancia az online szobafoglalásnál? 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a versenytörvény 43/C. § szerinti ágazati vizsgálatot indított a turizmus gazdasági ágazatba tartozó az online szobafoglalások piacán, a szállodai és más szálláshelyek webes felületeken történő közvetlen és viszonteladói értékesítésével, különösen az online szállásközvetítők által alkalmazott, ún. árgarancia intézményének működésével kapcsolatos piaci folyamatok megismerése és értékelése céljából. A GVH az ágazati vizsgálat során az érintett piaci szereplőkkel szorosan együttműködik, közölték lapunkkal.

Bírságot kapott az Orangeways 

Hírlevelében kínált akciós bécsi buszjegyekkel tévesztette meg a fogyasztókat az Orangeways, állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal, ezért 4,45 millió forintos bírságot szabott ki a cég jogutódjaira.

Taxisokat büntetett a Versenyhivatal 

A Gazdasági Versenyhivatal 2 ügyben 4 taxi társasággal szemben megállapította, hogy a vállalkozások tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, amikor különböző hirdetési felületeiken a fogyasztó számára megtévesztő vagy nem érzékelhető módon tüntették fel kedvezményes viteldíjaik igénybevételének feltételeit. A Versenyhivatal ezért összesen 8,6 millió Ft bírságot szabott ki a vállalkozásokra, közölte a hivatal.

15 millióra büntette a Ryanairt a GVH 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Ryanair Limited (Ryanair) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor a kedvezményes repülőjegyeket népszerűsítő kampányában valótlan tájékoztatást adott a fogyasztóknak, illetve legfontosabb szerződéses feltételeit nem tette magyarul is hozzáférhetővé. A GVH 15.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

Matolcsy hadat üzen a fekete utazásszervezőknek 

Azonnali, teljes körű vizsgálatot rendelt el a nemzetgazdasági miniszter, hogy kiderüljön, hány utazási iroda végez engedély nélküli utaztatást. Ha a vizsgálat eredménye indokolja, akár a jogszabályok is módosításra kerülnek - tájékoztatta a Turizmus Online-t a minisztérium.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére