hirdetés
hirdetés

500 amerikai szakember vett részt az első ASTA Global River Cruise Expón

Március 16-20. között Magyarország adott otthont az Amerikai Utazási Ügynökök Szövetségének (ASTA) első folyami hajózással kapcsolatos globális kiállításának és konferenciájának Budapesten.

hirdetés

A főként folyami hajózásra specializálódott amerikai utazási ügynököknek most először volt alkalmuk egy helyen, egy időben, egyetlen esemény keretein belül összehasonlítani a különböző, folyami utakat kínáló társaságok hajóit. Elégedettségüket mutatja, hogy jövőre ismét Budapestre hozzák az eseményt - olvasható az MTÜ honlapján.

A világszinten úttörő rendezvényhez olyan, az iparágban meghatározó szereplők csatlakoztak, mint az AMA Waterways, az Amadeus River Cruises, az Avalon Waterways, a Crystal Cruises, a Riviera River Cruises, a Scenic Luxury Cruises & Tours, az Emerald Cruises, valamint a Uniworld. A hajótársaságok vezetői hangsúlyozták: nem versenytársakként vesznek részt a rendezvényen, hanem üzenetük egymást erősítve az, hogy a széles kínálatot és a különböző hajókat látva a folyami hajóutak között minden szakember megtalálja az ügyfelei számára legmegfelelőbbet.

Fotó: MTÜ
Fotó: MTÜ


A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közreműködésével megszervezett rendezvény iránt rendkívüli volt az érdeklődés, csaknem 500 amerikai turisztikai szakember vett részt rajta személyesen. 50 magyar kiállító is jelen volt, akik két napon át folytathattak tárgyalásokat az érdeklődőkkel, akik a hajóbejárások mellett számos, Budapestet és környékét, illetve a vidéki Magyarországot bemutató túrákon is részt vettek.

„Rendkívüli lehetőség volt ez számunkra, hogy megmutathassuk az amerikai szakembereknek, mennyi élményt kínál hazánk. Abban bízunk, hogy a Budapestre érkező, vagy onnan induló folyami hajós vendégek meghosszabbítják tartózkodásukat, és egyre több éjszakát töltenek el a hajózásuk előtt vagy után nálunk” – mondta a rendezvénnyel kapcsolatban Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese.

„Annyira elégedettek voltunk a helyszínnel és a szervezéssel, és olyan nagy volt az érdeklődés az amerikai szakemberek részéről, hogy úgy döntöttünk, jövőre is Budapesten rendezzük meg a második Global River Cruise Expo-t, még több résztvevőnek biztosítva lehetőséget a hajók mellett ennek a fantasztikus desztinációnak, Magyarországnak a felfedezésére is” – mondta az eseményt követően Zane Kerby, az ASTA elnöke. A 2023-as eseményre március 19-én már meg is nyitották a regisztrációt.


Zane Kerby, az ASTA elnöke

Az amerikai utazási szakma bizalma a feszült nemzetközi helyzet ellenére is töretlen Budapest illetve Magyarország iránt, amit a rendezvény teltházas lebonyolítása is megerősített. Az esemény sikere nagy lendületet adhat a tengerentúli beutazó turizmus újjáéledésének, az európai folyami hajózás legszélesebb vendégköre ugyanis az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján Észak-Amerikából érkezik, Budapest pedig az elmúlt években az egyik legnépszerűbb megállóvá vált a hajózók körében. A hajózással foglalkozó turisztikai szakemberek azt tapasztalják, hogy ügyfeleik érdeklődése a Covid-19 járvány után a nagy óceánjárók helyett a kisebb befogadóképességű folyami hajók felé mozdult el, a programkínálatot pedig a budapesti végállomásra érkezést követően szívesen bővítenék többnapos magyarországi túrákkal is.

(forrás: MTÜ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk