hirdetés

Accent Hotels: 2022-ben vissza a 2019-es eredményekhez

Szakmai elemzés 2021-ről, és az ez évi várható kilátásokról Magyarország legnagyobb, független szállodaüzemeltetőjének esetében.

hirdetés

Mint írják, 2021. elején több hónapos üzemszünetre kényszerülő szállodái nyáron már az előzetes terveken felül teljesítettek, ősszel pedig a budapesti házak foglaltsága is bizakodásra adott okot.

Ami bejön pluszban, az elmegy a költségek terén

Előzetes várakozásaik szerint 2022-ben portfóliójuk egy része a foglaltság éves átlagában már elérheti, bevételek tekintetében pedig jócskán felülmúlhatja a 2019-es rekordév eredményeit, ugyanakkor a jelentősen növekedő üzemelési költségek fel is emésztik a szállodák várható többletbevételeit.

Gotthard Therme Hotel & Conference
Gotthard Therme Hotel & Conference

Váratlanul magas mutatók tavaly tavasztól

2021 első hónapjai próbatétel elé állították a szállásadókat, köztük az Accent Hotels-t is, hiszen a szállodák csak üzleti céllal érkező vendégkört fogadhattak, így a legtöbb hotel ideiglenes üzemszünetre kényszerült. A május végén felélénkülő kereslet azonban nem várt eredményeket hozott, a vidéki wellness szállodák a nyári szezonban 90%-hoz közeli kihasználtsággal üzemeltek az átlagár 10,5%-os javulása mellett. Szeptembertől a főváros iránti érdeklődés is fokozódott, amelynek köszönhetően a szállodalánc budapesti érdekeltségeinek átlagos foglaltsága megközelítette a 80%-ot.

 „A lezárások után megélénkülő kereslet, a megváltozott és last minute jelentkező vendégigények, valamint az újra fellendülő rendezvénypiac kiszolgálása a mögöttünk hagyott év legnagyobb feladatai voltak”, összegzi a tavalyi év tapasztalatait Kerek Péter, az Accent Hotels stratégiáért felelős ügyvezető helyettese.

Ambient Hotel, & Aroma Spa
Ambient Hotel, & Aroma Spa
 

 2021-ben három háznyitás

A szállodalánc portfóliója 2021-ben három új szállodával gyarapodott: megnyitott az osztrák Aiden by Best Western @ Stadtgut Hotel Steyr, csatlakozott a festői Boutique Hotel Bruggwirt, valamint az Accent Hotels üzemeltetésében fogad újra vendégeket a Hotel Bristol Budapest is.

A korábban csatlakozó szállodák megújítására is nagy figyelmet fordít az Accent Hotels, a tavalyi munkálatok közül kiemelkedik az Ambient Hotel & AromaSPA wellness részlegének és konferenciatermeinek felújítása. A folyamat idén újabb hotelek részleges vagy teljes modernizálásával folytatódik, a szállodalánc széleskörű tapasztalatának köszönhetően pedig újabb érdekeltségekkel gazdagodhat portfóliója.

Esélylatolgatás az idei évre 

„Szállodáink 2022-es évre vonatkozó terveit vizsgálva elmondható, hogy a budapesti és vidéki, főleg üzleti vendégkörre építő szállodáink foglaltsága még a 2019-es évi eredmények alá becsülhető, ám wellness hoteljeink foglaltsága már meghaladhatja, bevételei pedig túlszárnyalhatják a rekordév mutatóit. Ausztriában, népszerű síterepek mellett található szállodáink esetében a piac fokozatos felépülésével kalkulálunk. A várakozásainkat azonban óvatosan kell értékelnünk, ugyanis a folyamatosan dráguló energiaárak, a nagyságrendileg megnövekedett bérköltség és az ugrásszerűen növekvő egyéb üzemeltetési költségek felemésztik a többletbevétel jelentős részét",  mondta Kerek Péter.

Brutál méretű költségek a kiadás oldalon 

„Az energia beszerzése mindig nagy kihívást jelent egy szállodacsoport számára, főleg a most tapasztalható, teljesen felborult piacon. A gáz és az áram díja a korábbi időszakhoz képest kétszeresére, háromszorosára növekedett, az ilyen mértékű váratlan drágulás pedig minden gazdálkodó egységet érint, hiszen kihatnak az üzemanyagra, csomagolóanyagokra és nyersanyagokra egyaránt. Az Accent Hotels szállodáiban azonban továbbra is a minőség az elsődleges szempont. Az energiaköltségek csökkentésének érdekében a vezetőség az eddiginél is tudatosabb, szigorúbb energiagazdálkodást írt elő a szállodák részére, és előtérbe kerültek az olyan beruházások, amelyek hosszú távon csökkenthetik az energiafogyasztást", tette hozzá Kerényi Zsófia, az Accent Hotels beszerzési igazgatója.

(forrás: Accent Hotels)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk