hirdetés
hirdetés

Adventi készülődés Szolnokon

Adventi falu, karácsonyi vásár, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon advent idején.

hirdetés

Az adventi készülődés központja Szolnokon a Kossuth tér, amit négyezer méteres fényfüzérrel világítanak meg. A téren látható a város tizenkét méteres karácsonyfája és a betlehemi installáció. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú.

A kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit. Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen „fényvarázs házikó”, labirintus és a „törpék háza” lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelynek keretében a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással.

A kisgyermekes családokat is várja a karácsonyi falu Szolnokon / Fotó: Adobe Stock
A kisgyermekes családokat is várja a karácsonyi falu Szolnokon / Fotó: Adobe Stock

Szalay Ferenc polgármester elmondta, hogy a Kossuth téren az adventi gyertyákat november 26-án, pénteken, illetve december 4-én, 11-én és 18-án, szombati napokon gyújtják meg sorrendben a görögkatolikus, református, evangélikus és katolikus egyház képviselői. Minden pénteken és szombaton zenei produkciók lesznek a Kossuth téren. 

Hild téri karácsonyi vásár

A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én „káposztás hétvégére” várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

A Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk