hirdetés
hirdetés

Az atlétikai vb helyén lesz az új Margitsziget?

Vasárnap este véget ért Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, az atlétikai vb, amely az olimpia és a foci-vb után a harmadik legnagyobb sportrendezvény a világon.

hirdetés

A záróbeszédek alapján több mint 400 ezer jegyet adtak el. Bár erről hivatalosan nem kommunikáltak, a stadion befogadóképessége (37 ezer) és a versenyprogramok száma (14) alapján a kihasználtság 75-80 százalék körül alakulhatott.

A stadion eredeti látványterve
A stadion eredeti látványterve

Míg a kilencnapos esemény első napjain látványosan sok üres hely maradt a stadionban, az utolsó napokra egyre nehezebben lehetett jegyet szerezni, például a zárónapra a jegyek másodpiacán is lényegében lehetetlen volt belépőt venni.

A nyár eleje óta tartó intenzív reklámkampány mellett a viszonylag magas kihasználtsághoz az is hozzájárulhatott, hogy viszonylag könnyen lehetett piaci ár alatti jegyekhez jutni, például a vb kezdete előtt egy nappal – amikor “több mint 300 ezer” jegyeladásnál tartottak – féláron lehetett jegyet venni.

Mi következik? A közel 250 milliárd forintba kerülő stadiont részben lebontják, befogadóképessége kevesebb mint felére, 15 ezerre csökken. A környékén 50 ezer négyzetméteres szabadidőparkot hoznak létre, amely a kivitelezők szerint olyan népszerű rekreációs helyszínné válhat, mint a Margitsziget vagy a Normafa. Az ideiglenes nézőtér helyén pedig “Európa egyik legszebb futóköre” jöhet létre.

Elolvasom a teljes cikket >>

(forrás: g7.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk