hirdetés
hirdetés

Budapest helyett Prágába mennek a buszos turistacsoportok

A magyar idegenvezetők szakmai felkészültsége világszinten is kiemelkedő - mondta a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) elnöke az MTI-nek az idegenvezetők világnapja alkalmából.

hirdetés

Bálint Zoltán elmondta, hogy összesen több mint 10 ezer embernek van idegenvezetői igazolványa Magyarországon. A megoldandó feladatok közé sorolta a turistabuszok fővárosi parkolását, és a jogosulatlan idegenvezetést. A buszos turistacsoportok azért választják Budapest helyett Prágát, mert a belvárosi nevezetességek környékén megszűntek a parkolóhelyek.

Elmondta: évek óta szeretnék elérni, hogy minimum tarifát állapítsanak meg az idegenvezetőknek is.
Többször kérték a tárcától azt is, hogy az idegenvezetői igazolvánnyal ingyenesen látogathatóak legyenek a múzeumok, mivel ez a szakmai felkészüléshez nélkülözhetetlen lenne - tette hozzá.

Szeretnék a SZÉP-kártyák idegenvezetésre történő felhasználásának népszerűsítésében a minisztérium és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. segítségét kérni. Fontosnak nevezte olyan pályázatok kiírását is, amelyen indulhat a szövetség is.

Programdömping az idegenvezetők világnapján

Az idegenvezetők világnapján, február 19-22. között országszerte számos programmal várják az érdeklődőket.
1985-ben az Idegenvezetők Világszövetségének Egyesülete (WFTGA) első találkozóján született a gondolat, hogy február utolsó vasárnapja legyen az idegenvezetők világnapja, amelyen az idegenvezetők ne csak külföldi vendégeiknek, hanem a hazai közönségnek is tartsanak ingyenes vezetéseket, hogy felkeltsék a városvezetők, a média, a helyi lakosság figyelmét az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és közvetítő munkájára.

1990-ben a világ 15 országának részvételével rendezték meg először a világnapot. Idővel az esemény többnapos programmá nőtt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk