hirdetés

Bulijáratok egykor és ma

Nagy visszhangot keltett tegnapi hírünk, amelyben a Green Travel tervezett törökországi bulijáratáról írtunk. Olvasóink segítségével összegyűjtöttük az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb partirepüléseit. 

hirdetés

Amint arról tegnapi hírlevelünkben beszámoltunk, nagy dobásra készül a Green Travel: 180, a szakmában dolgozó szakembert visznek el Törökország egyik ötcsillagos luxusszállodájába, hogy egy hatalmas partyval pihenjék ki a szezont, és megmutassák, mire készülnek 2016-ban.

Cikkünk megjelenése után több szakember emlékeztette szerkesztőségünket arra, hogy bár hosszú évek óta nem volt hasonló akció a magyar piacon, évtizedekkel ezelőtt több utazásszervező is élt a viszonteladó partnerek szezon végi megjutalmazásának ezzel a módjával. 

Zám Tibor, a Best Reisen egykori ügyvezetője az egyik közösségi oldalon összegyűjtötte, kik szerveztek hasonló bulijáratot a viszonteladók részére korábban. Ezt a nagy dobást „időrendi sorrendben előadta a Pasha Tours (kétszer, Tunéziába), a Best Reisen (még osztrák tulajdonban), a Medina Tours és a Neckermann (Sharmra) egy-egy ízben, Továbbá egyhetes(!) verzióban a Tunisair 1994-2001 között minden egyes évben, korlátozott emlékezetem szerint összesen nyolcszor. Csak az elnevezés volt más, hívták prezentációnak, bulijáratnak vagy éppen megatournak, de a lényeg azonos volt. Ez tehát nagyjából a 14. alkalom az elmúlt két évtizedben. Az utolsó 10 évben pedig a harmadik. Még korábbról 1991-92-ből rémlik egy Tan-Túrás és egy Emanuell Tours-os próbálkozás is” – írja Zám Tibor. Egy neckermannos dolgozó arra emlékeztetett, hogy a társaság 4 alkalommal szervezett hasonló járatot az elmúlt tizenöt év során. 

Egy másik kolléga felidézte, hogy a Tensi 20. szülinapja alkalmából szintén kiutaztatta partnereit 3 napra a Topkapi 5*-os szállodába Törökországba 2003-ban... ez is óriási buli volt - emlékszik vissza az illető.

Ez a bulijárat a nyáron repült Brüsszelbe
Ez a bulijárat a nyáron repült Brüsszelbe

Tésy János, a volt Luxus utazási iroda igazgatója hozzáfűzte, hogy más jellegű bulijárat is volt már korábban, mégpedig unplugged koncert a repülőgépen, amelyet így hirdettek meg: "Szálljunk fel az Eddával a felhők felé". „12 járat ment el úgy, hogy a TU-154-esen 12 ülést kivettek a hátsó részből, hogy baloldalon a Donászi Tibi (dob), középen Kicska Laci basszusgitár, Alapi Pista szólógitár és Gömöry Zsolti billentyűs elférjenek. Attila meg rohangált a székek között mikrofonnal és énekeltette az utasokat. Kifelé Krétára, meg visszafelé más műsor volt 40 percben, mert a további időben kaja, felszállás, leszállás miatt nem lehetett műsort adni. Ugyanezt eljátszottam Zámbó Jimmivel is, aki akkor még csak feltörekvő sztár volt. Jimmy 4x volt a gépen, de ott a zene nem élő volt, "csak " énekelt. Mondanom se kell, telt géppel mentem. Egyébként a stáb szállását, ellátását, közlekedését Rodosz fizette, én csak a repülőhelyet biztosítottam. Régi szép ötletes idők” – zárta gondolatait Tésy jános.

Forrás: Facebook / Brussels Airlines
Forrás: Facebook / Brussels Airlines

Az idén nyáron a Brussels Airlines egyes járatait "nevezte ki" partijáratnak. Amint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, a belga légitársaság a július 24-26. között szervezett Tomorrrowland nevű zenei fesztiválra partijáratokat indított. A Tomorrowland-jeggyel rendelkezők speciális kedvezményeket kaptak, és ezt még megtoldották egy olcsóbb, utazási kedvezménnyel is a repülőtér és a fesztiválhelyszín között. A fesztivál előtti és utáni két napban a járatok egy részét átalakították bulijáratokká, sok-sok zenével és vidámsággal. A cég meghatározott európai járatai Antwerpenbe és Brüsszelbe szállították a résztvevőket, majd onnan szervezett vonatokkal, buszokkal utaztak tovább De Schorre városba, a fesztivál színhelyére.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Kiadónk társoldalai