Ha falatozol, közben egy szibériai tigrist is etetsz

És ez nem vicc. Ugyanis a Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével most az ország állatkertjei is támogathatók.

Az országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sültkrumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most az ételrendelő portál segítségével megteheti”,  mondta Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható állatokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nem csak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak.

A Falatozz.hu kedvence a legtöbb szavazatot kapó állat lesz és a portál fogadja örökbe. 

Forrás: falatozz.hu


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.