Ha falatozol, közben egy szibériai tigrist is etetsz

És ez nem vicc. Ugyanis a Falatozz.hu ételrendelő portál segítségével most az ország állatkertjei is támogathatók.

Az országos ételrendelő portál szavazást indított az állatkertek megsegítésére, amelynek keretén belül a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, valamint a Nyíregyházi Állatpark lakóira lehet szavazni.

„Látogatók híján a járvány idején nagyon szűkössé vált az állatkeretek büdzséje, és bár ennivalóban a járvány idején sem szenvednek hiányt az állatok, soha ekkora szükség még nem volt az adományokra. Az állatkerti állatok a közhiedelemmel ellentétben nem szeretik a pizzát, a hot dogot, de még a sültkrumplit sem, ilyesmit sose adjunk nekik, de aki valóban támogatná a gondozásukat, most az ételrendelő portál segítségével megteheti”,  mondta Montskó Éva, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatkerti Alapítványának vezetője.

A megszavazható állatokban egy közös van, mindegyik imád falatozni. Lili, a lajhár például él-hal a hibiszkuszvirágért, Indigó, a gorillakölyök kedvenc zöldsége a szárzeller. Norbi, a szibériai tigris – a marhahús mellett – szőröstül-bőröstül eszi a nyulat, de csak akkor, ha annak bundája kellőképpen vizes. Egyáltalán nem válogatósak viszont az óriásvidrák: nincs az a hal, amit ne falnának fel. A társas prérikutyák is valódi zabagépek, mindig tele van a pofijuk valami rágcsálnivaló zöldséggel vagy gyümölccsel.

Aki segíteni szeretne, az fogadjon örökbe egy állatot – kéri az Állatkerti Alapítvány vezetője – és tiszteletbeli nevelőszülőként nem csak díszes, névre szóló oklevelet kap védencéről annak életrajzi lapjával és fényképével együtt, hanem részt vehet a májusi és októberi „szülői értekezleten” is, ahol személyesen is megköszönik az adományokat támogatóiknak.

A Falatozz.hu kedvence a legtöbb szavazatot kapó állat lesz és a portál fogadja örökbe. 

Forrás: falatozz.hu


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.