hirdetés
hirdetés

Heti öt járatot tervez Egyiptomba az idén az ETI

A tavalyi sikerek után további utasszám-növekedésre számít az idén az Express Travel International, amely a nyári főszezonban öt járatot tervez indítani Magyarországról a Vörös-tenger partjára.

hirdetés

Kiváló évet zárt 2016-ban az Egyiptom-specialista ETI Magyarországon – közölte a társaság katalógusbemutatóján Kerekes Gábor irodavezető. A szakember felidézte a tavalyi, fordulatokban gazdag év legfontosabb eseményeit. Az úti cél megítélésének romlása és a közvetlen járat hiánya miatt nehezen indult a 2016-os év, május 7-én aztán a magyar piacon elsőként indítottak saját chartert Egyiptomba, amely a szezon elején pozsonyi dobbantással közlekedett. Kezdtek egyenesbe jönni a dolgok, majd június 19-től elindult a közvetlen járat indult. Július 28-tól beállítottak egy második Hurghada-chartert Pozsony érintésével, ez szeptember végéig járt. Októbertől újra jár a Bécs-Sharm charter, és van közvetlen Bécs-Marsa Alam járat is. Novembertől az Air Cairo menetrendszerinti járatán kötötték le a kapacitások háromnegyedét, az értékesítés várakozáson felüli. Mindezek eredményeként 2016-ban a 2015-ös 6000 után közel 7000 fő utazott az ETI-vel Magyarországról, és az egy utasra eső áltagos bevétel is nőtt. Ily módon egyiptomi charteres utak vonatkozásában az ETI két év jelenlét után piacvezetővé vált.

Elhangzott, hogy az ETI 20 éve alakult Németországban, az osztrák leányvállalat pedig 10 éves múltra tekint vissza. A társaság Ausztriában is piacvezető Egyiptom vonatkozásában. Az ETI Magyarország az osztrák ETI GmbH nevében szervezi az utakat regisztrált határon átnyúló szolgáltatás keretében, így az utasokra az osztrák cég 2,9 millió euró összegű felelősségbiztosítása érvényes. Az ETI csoport Közép-Európából és Nagy-Britanniából tavaly összesen kb. 360 000 főt utaztatott.

A vállalatcsoporthoz tartozik az egyiptomi Red Sea Hotels, a Cairo Express Travel beutaztató cég és a Níluson kilenc hajót üzemeltető Grand Cruises, és mivel minden turisztikai szolgáltatás egy kézben összpontosul, ezért tud olcsó és rugalmas lenni a cég – emelte ki Kerekes Gábor.

Az ETI ajánlatai a társaság honlapjának partnerzónáján túl a Start, Cets, Traffics és más rendszereken keresztül is foglalhatók. Az irodának ausztriai (jobbára bécsi) indulással vannak török, görög, bolgár, spanyol, olasz, ciprusi, és horvát útjai is.

Az idei évvel kapcsolatban elhangzott, hogy egész évben közlekedik a tervek szerint a vasárnapi Budapest-Hurghada közvetlen járat az Air Cairo üzemeltetésében, majd május 3-ától indul és október 25-ig közlekedik egy szerdai hurghadai járat is, szintén az Air Cairóval. A tervekben szerepel egy harmadik, pénteki Air Cairo-járat is Budapestről, amely június 16-án indulna és október 27-ig közlekedne.

Több éves kihagyás után a tervek szerint lesz egy Sharm-el-Sheikh-i járat is szerdánként június 14-től. Ez „valódi” charterként üzemelne, szintén az Air Cairóval, ezért a többi járat 30 kilogrammos poggyászkeretével szemben csak 20 kilós lehetne a feladható bőrönd súlya. Mindezeken túl terveznek június 21-től szeptember végéig egy Debrecen-Hurghada-járatot is, amely szintén Air Cairo-charterként üzemelne.

Kerekes Gábor megjegyezte, hogy Sharmra Bécsből és Szlovákiából már tavaly is volt egy charterláncuk. Az irodavezető felhívta a figyelmet a társaság szállodakínálatára Marsa Alamon, amely a cég Bécsből induló járataival (vagy budapesti indulással és Hurghada repteréről buszos transzferrel) érhető el.

A Hurghada, Makadi Bay, Sharm-el-Sheikh és Marsa Alam / Port Ghalib üdülőhelyeken található, összesen 17 Red Sea szálloda előnyei közé tartozik, hogy a vendégek érkezéskor azonnal be tudnak jelentkezni és csak a transzfer indulásakor kell kicsekkolniuk. Az utasok közvetlen transzfert kapnak a reptérről, és nem kell fizetni a napágyakért, napernyőkért. A hotelek többségének all inclusive az ellátás, de három helyen félpanziós ellátás is kérhető.

A nílusi hajóutakkal kapcsolatban elhangzott, hogy a társaság hajóin is all inclusive az ellátás, a (legtöbb) program ára pedig a látványossághoz szóló belépőket is tartalmazza, ugyanakkor a hajókon csak német és angol nyelvű asszisztencia van. Kerekes Gábor szerint a hajóutakat érdemes egy hetes tengerparti üdüléssel kombinálni a tökéletes pihenés érdekében. A viszonteladókat kiemelt, nettó 11%-os jutalékkal díjazzák, amely a teljes részvételi díjból jár. 2016-ben ötven utazási irodával bővült hazai viszonteladóik köre.

Az est végén több kiemelt partner munkáját ismerték el oklevéllel. A legnagyobb növekedést elérő irodák közül elismerésben részesült a Proko Travel békéscsabai irodája, a budapesti Utazzlastminute, a pécsi R-Tours, a miskolci Viva Travel, a kecskeméti Utazásparadicsom és a budapesti Alfa Fly Travel. Három nagydíjat is kiosztottak a legtöbbet foglaló irodáknak, az Invia, a Dive Hard Tours és az Eurotravel kapott oklevelet. Az estet hastáncos show, vacsora és nyereménysorsolás zárta.

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk