hirdetés
hirdetés

India-Dubaj körutazás és Hawaii téli kabátban az 1000 Úttal

2017. január 30-án tartotta meg katalógusbemutatóját az 1000 Út utazási iroda, amely idén számos újdonsággal és szokatlan kombinációkkal erősít a körutazások piacán.

hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly új irodába költözött 1000 Út utazási iroda. Az új, Kálmán Imre utca 14. szám alatt található, saját tulajdonú iroda a korábbi 90 négyzetméter helyett már 270 négyzetméteren terül el.

Ermilov Oleg ügyvezető igazgató elmondta, hogy az 1000 Út erre az évre új weboldallal, valamint az eddigi legszélesebb árualappal készült. Idén a korábbiakhoz képest a legtöbb indulási időpontjuk van például Szentpétervárra, és míg 2016-ban 23 csoport indult egzotikus körutazásra, addig az idei prospektusban 74 egzotikus program található, melyből 27 garantáltan elindul. Ermilov Oleg fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy náluk a kiscsoportos utazás tényleg alacsony létszámot jelent: a maximum létszám általában 9 és 20 fő között mozog, programtól függően. Az ügyvezető hozzátette, hogy nagyon fontosak számukra az utazásközvetítők, hiszen forgalmuk fele a viszonteladókon keresztül realizálódik, és mindig a partnerek azok, akik elsőként kézhez kapják a katalógust. A hagyományos katalógus mellett két másik prospektust is kiadtak: az egyik a Mediterrán körutazások, a másik a Bor- és gasztronómiai élmények.

Gorszkij Jaroszlav irodavezető kiemelte, hogy az 1000 Út a tavalyi 60 millió forint helyett az idei évre több mint a dupláját, 144 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt. Elmondta, hogy 2017-ben 19 időpontjuk van Szentpétervárra, 10 időpontban indítják Szentpétervár-Moszkva körutazásukat, 6-szor indul a 8 napos Szentpétervár gazdagon körút, és nyolc időpontban szerveznek moszkvai utazást, mindegyik garantált indulású. Újdonság, hogy korábban Bécsből indultak Szentpétervárra, idén viszont budapesti indulással, moszkvai átszállással, az Aeroflot légitársasággal történik az utazás, az összes utazási idő így csökken. Két időpontban azért meghagyták a bécsi indulást az ország nyugati részén élők számára, ebben az esetben a Budapest-Bécs transzfer biztosítja az iroda. Az indulási és hazautazási idő is kényelmesebb a korábbinál, idén délelőtt 11 órakor van az indulás, hazafelé pedig hajnal helyett kora délután. Szintén újdonság, hogy Szentpéterváron a Park Inn szállodát lecserélték a négycsillagos Hotel Akyanra, ami a booking.com-on 9,2-es értékelést kapott. A moszkvai alapprogram ötnapos lett, azoknak, akik pedig már jártak Moszkvában és valami többet szeretnének, ajánlják a 11 napos Szentpétervár-Moszkva hajóutat, ami idén 5 időpontban indul. Különleges oroszországi programjuk még – többek között – a Moszkva-Kazany körutazás, illetve a 13 napos Moszkva-Asztrahány hajóút a Volgán, de a Transzszibériai vasútra és a Transzszibériai Orient Expresszre is szerveznek utazásokat, kamcsatkati utazásuk pedig már két főtől is elindul. Az utazási iroda kazanyi tanulmányútján 2015 nyarán mi is jártunk, a gyönyörű Tatárföldről élménybeszámolónkat ide kattintva olvashatja el.

A Minden vallás temploma Kazanyban
A Minden vallás temploma Kazanyban


Grúzia (Forrás: 1000ut.hu)
Grúzia (Forrás: 1000ut.hu)

Isztánok világa és Hawaii téli kabátban

Márk László referens a balti és a kaukázusi programokról, valamint az „isztánok” világáról számolt be. Újdonság idén a 11 napos Kazahsztán-Kirgizisztán körutazásuk, amihez a magyar állampolgároknak még vízumra sincs szükség. A kalandos utazás során többször is négykerék meghajtású terepjárókkal szállítják az utasokat, a szálláshelyek között pedig sátortábor is szerepel.

Az Egyesült Államokon belül többek között Hawaii-ra és Alaszkába szerveznek maximum 9 fős utazásokat. Fontosnak tartották kiemelni, hogy Hawaii-on nem strandolós programon, hanem körutazáson vesznek részt az utasok, és felhívták a figyelmet arra, hogy téli ruhát is kell vinni, mert Hawaii-on több mint 4200 méterre viszik fel a csoportot.

Újdonság a 6 napos feröer-szigeteki körút, ami már most annyira népszerű, hogy az első, májusi csoport be is telt, de már szervezik a júniusi pótcsoportot.

Hawaii (Forrás: 1000ut.hu)
Hawaii (Forrás: 1000ut.hu)


Kutyaszánnal a Spitzbergákon (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)
Kutyaszánnal a Spitzbergákon (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)

Algéria, mint újdonság, különleges India és Dubaj kombináció

Rokolya Péter, az egzotikus utak referense az 1000 Út afrikai, ázsiai, közép- és dél-amerikai, valamint ausztráliai utazásait mutatta be. A növekvő igények miatt bővítették a kínálatot, és ebben a kategóriában is kínálnak újdonságokat. A csoportok maximum 8-20 fővel mennek el, a szálláshelyek pedig minden esetben bejáratott, ellenőrzött szállások. Afrikában újdonságnak számít 8 napos algériai körút félpanziós ellátással, ami egy klasszikus körutazás az arab világ jellegzetességeivel és római emlékekkel. Új program ezen kívül a Tanzánia-Zanzibár körutazás is, de a desztinációk között szerepel Etiópia, Madagaszkár és a rendkívül sikeres Namíbia-Botswana-Zimbabwe körút is, ami idén kibővített programmal várja az utasokat.

Szintén újdonságnak számít a 14 napos kínai körutazás Pekingtől Makaóig, valamint a 8 napos Peking-Sanghaj utazás a "puskagolyó" expresszel. A vasúti vonalat 2001-ben adták át, és 4 óra alatt teszi meg a két város közti 1318 km-es távolságot.

Rokolya Péter kiemelte, hogy az idei vezérelv a sokszor szokatlan kombinációkban rejlik, ami többek között az „országgyűjtő” utasokat is kielégíti, azokat, akik minél több országot szeretnének meglátogatni egyetlen utazás során. Így például a hagyományokat és a modern, fényűző világot is megtapasztalhatják azok, akik az Indiát, Dubajt és Abu Dhabit is magában foglaló, 11 napos, garantált indulású körutazáson vesznek részt, Indiában ráadásul meglátogathatják a színekkel teli holi fesztivált.

A dél-amerikai utazásoknál a bemutatón kiemelték, hogy Peruba idén 7 időpontban garantált indulású körutazásokat szervez az iroda, de a korábbiakhoz hasonlóan itt is számos kombinációban fedezhetők fel az egyes országok.

India (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)
India (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)


Kínai nagykörút (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)
Kínai nagykörút (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)


Kínai nagykörút (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)
Kínai nagykörút (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)


Vietnam-Kambodzsa körutazás (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)
Vietnam-Kambodzsa körutazás (Forrás: Facebook / 1000 ÚT Utazási Iroda)

Mediterrán kalandok és minden, ami bor

A mediterrán és boros körutazások referense, Zsila Sándor is megosztott a jelenlévőkkel számos izgalmas programot. A kétféle utazási típus két külön katalógust kapott, a mediterrán körutak tekintetében pedig minden eddiginél szélesebb a kínálat. Idén 14 saját szervezésű útja van az 1000 Útnak mediterrán úti célokba, összesen 28 időpontban, többségük repülős utazás, és 20-30 fővel indulnak. Zsila Sándor elmondta, hogy a Wizz Airnek köszönhetően újdonságként kerültek be az árualapba calabriai körutazások és üdülések – például a Puglia- Basilicata-Calabria körutazás –, de többek között Korzika, Szardínia, Toszkána és Cinque Terre is elérhető a kínálatban. Új programok még az észak- és dél-portugáliai körutazások, ide a TAP Portugal légitársasággal repülnek.

A 10-12 fős bor- és gasztroutazások mindegyike repülős út, az utak bemutatására hamarosan elindítják a www.gasztroutazasok.hu weboldalt is, ami magazinként is funkcionálni fog. Zsila Sándor elmondta, hogy az 1000 Út nem titkolt szándéka, hogy vezető szerephez jussanak a bor- és gasztroutazások területén. Ezek az utak általában 4-5 naposak, és szinte mindig hétvégére esnek, mindegyik a térség legismertebb pincészetét mutatja be, és az összes programban egy-két kiemelkedő gasztronómiai vacsora is szerepel. Jelenleg ilyen utazás elérhető többek között Toszkánában, Bordeaux-ban – amely az egyik legsikeresebb boros program –, Champagne vidékén, Provence-ban, Erdélyben és Grúziában is, és újdonságnak számít a bortúra a spanyol Rioja vidéken, ahol két világhírű borvidéket, a Marqués de Riscalt és a Marqués de Murrietát is felkeresik. Jövőre pedig olyan helyekre terveznek borászati és kulináris kalandozásokat, mint Argentína, Chile és Ausztrália.

Bortúra Toszkánában (Forrás: 1000ut.hu)
Bortúra Toszkánában (Forrás: 1000ut.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk