hirdetés
hirdetés

Ismét bezár a miskolctapolcai Barlangfürdő

A miskolctapolcai Barlangfürdő egyelőre csak az ilyenkor szokásos éves karbantartás miatt megy kényszerpihenőre. A működéshez szükséges feltételekről azonban új üzleti terv készül, amelyről január tizenkilencedikén döntenek.

hirdetés

A Miskolctapolca Barlangfürdőben január 9-től kezdetét vette a szokásos éves karbantartás a fürdő területén. A szűk két hetesre tervezett bezárás bejelentésére szervezett sajtótájékoztatón Veres Pál, Miskolc polgármestere, elmondta, hogy az energiatakarékosság miatti bezárást követő újranyitás, amelyről a Turizmus Online is beszámolt, nem pontosan úgy történt, ahogyan a felek megállapodtak.

Az elképzelés az volt, hogy a kamara, a vállalkozók csoportja és az önkormányzat előteremtik azt a forrást, ami a nyitvatartáshoz szükséges. "Ez eddig úgy valósult meg, hogy az állami illetve kamarai támogatásból sajnos még nem érkezett semmi, a vállalkozók nagyjából egy szűk hat millió forinttal tudtak hozzájárulni, az ígért 20-25 millióhoz képest. Miskolc városa  42 millió forinttal támogatta azt, hogy a fürdő nyitvatarthasson. Ez azt jelentette a gyakorlatban, hogy a város szinte egyedül mégis csak helyt állt, és a városvédelmi alapból biztosította a feltételeket” - hangsúlyozta Miskolc első embere.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A vállalkozók által ígért hozzájárulások nagy részének eddigi elmaradása kapcsán kérdésre válaszolva Veres Pál elmondta, hogy úgy tűnik, a vállalkozók abban gondolkoztak, hogy nem támogatást adnak, hanem egyfajta kamatmentes kölcsönt. "Minden segítség jó, de most valódi támogatásra van szükség, hiszen egy ilyen megoldással a büdzsé nem lesz pozitív, az önkormányzatnál költségként jelentkezne. Természetesen a városháza is tisztában van azzal, hogy az egész vendéglátói szektor is megsínylette ezt az őszi időszakot, amikor a legdrasztikusabbak voltak az árak, illetve nagy volt a bizonytalanság" - emelte ki a polgármester a minap cikkében, és hozzátette, hogy továbbra is számít a vállalkozókra, arra, hogy továbbra is közösen tudják megoldani a dolgot, ami közös érdekük.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy már az újranyitásnál is megfogalmazták, hogy az energiaárak drasztikus és kiszámíthatatlan változásai mellett, felelősen csak egy negyedévre tudják vállalni annak az üzleti tervnek a megvalósítását, amelyet összeállított a Miskolci Fürdők Kft. Hangsúlyozta: “A karbantartást elvégezzük, és megbíztuk a fürdő vezetését, hogy közben dolgozzon ki a most már ismert, következő negyedévre vonatkozó energia árakkal egy olyan üzleti tervet, amelynek segítségével január 19-én meglátjuk, hogy milyen módon tartható nyitva a Barlangfürdő az első negyedévben.

Forrás: minap.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk