hirdetés
hirdetés

Januárban megszűnik az MKEH

2017. január 1-jével jogutódlással megszűnik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal; az MKEH Budapest Főváros Kormányhivatalába olvad bele.

hirdetés

Januárban számoltunk be először arról, hogy egy új tervezet szerint számos állami intézmény szűnhet meg a közeljövőben jogutód nélkül vagy jogutóddal. Utóbbi közé tartozik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) is, egy friss kormányhatározat szerint pedig 2017. január 1-jével bele is olvad Budapest Főváros Kormányhivatalába.

A folyamat felelőse a nemzetgazdasági miniszter, valamint a miniszterelnökséget vezető miniszter, vagyis ők fogják eldönteni, hogy a hivatal milyen formában fog betagozódni a kormányhivatalba – olvasható az 1312/2016. (VI. 13.)-as számú, a központi hivatalok és a költségvetési szervi formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről szóló kormányhatározatban.

Az átvevő, vagyis a kormányhivatal az MKEH-t a saját költségvetésével veszi át, ezt azonban – pontosabban a személyi juttatásokra vonatkozó költséget – a határozat szerint a nemzetgazdasági miniszternek újra kell terveznie, és 2017-től 20%-kal csökkenteni kell, így – bár arra nem tér ki a szöveg, hogy ez a gyakorlatban milyen módon fog végbemenni – várhatóan létszámleépítésre kerül majd sor a hivatalnál.

Fontos megjegyezni, hogy az utazásszervezők ahogy eddig, úgy idén is a szokásos módon igazolhatják vagyoni biztosítékukat a hivatal felé. Eszerint a kaucióval rendelkező utazási vállalkozók 2016. október 31-éig kötelesek a tevékenységükhöz kapcsolódó 2017. évre érvényes vagyoni biztosítékaik meglétét igazolni a vonatkozó okiratoknak, nyilatkozatoknak a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal felé történő megküldésével.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk