hirdetés
hirdetés

Kapják a százezres bírságokat a turistabuszok

Pluszforrás a főváros I. kerülete számára, különösen nyáron, hogy a turistabuszok csak a kerületi kasszába befizetett pénzért időzhetnek a budai Vár várakozási övezetében.

hirdetés

Az önkormányzatnak a behajtáshoz való előzetes hozzájárulása egy napra 9 ezer, egy hétre 45 ezer, egy évre pedig 900 ezer forintba kerül, olvasható a vg.hu portálon a történtekről.

depositphotos.com
depositphotos.com

További összegek – bírságok – folyhatnak be abból, ha az adott vállalkozás elmulasztott hozzájárulást szerezni.

A fővárosi I. kerület polgármesteri hivatala elsőfokú elmarasztaló határozatokat küld azon turistabuszok üzembentartóinak, amelyek a nyáron az előzetes várakozási hozzájárulása nélkül hajtottak be a budai Vár várakozási övezetébe.

A buszosokat is tömörítő szakmai szövetség szerint kérdéses, hogy a csak a fel- és a leszállás idejére megálló buszoktól is kérhető ilyen hozzájárulás. A kerület a helyi közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletének megsértése miatt sorra szabja ki a közigazgatási bírságokat az elsőfokú elmarasztaló határozataiban, ezek kézbesítése már tart a buszos vállalkozásokat is képviselő szakmai szervezet, a NiT Hungary értesülése szerint.

Az önkormányzat azokat az üzembentartókat keresi meg, amelyek a nyári turisztikai szezonban az önkormányzat előzetes várakozási hozzájárulása nélkül hajtottak be autóbuszukkal a Vár várakozási övezetébe. Az ilyen jellegű közigazgatási eljárásokat a Budavári Kapu Kft. által tett feljelentések alapján került sor – tájékoztatta érintett tagvállalatait a NiT. (A kft. a kerületi önkormányzat tulajdona.)

Tovább olvasok >>

(forrás: Világgazdaság Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk