hirdetés
hirdetés

Kiváló szezonra számítanak a hazánkban működő turisztikai képviseletek

A hagyományoknak megfelelően, a nyári főszezon kezdetén idén is megrendezte partnerpartiját a Magyarországon működő Nemzeti Turisztikai Képviseletek Szövetsége (ANTOR). Mint kiderült, az ANTOR-tagok mindegyike kiváló 2017-es évre számít.

hirdetés

Az esten részt vett Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke, Theocharous Antonios, Ciprus – hamarosan távozó - magyarországi nagykövete, számos utazási iroda és közlekedési társaság képviselője, valamint utazási témákkal foglalkozó újságírók.

Sonja Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy a szlovákiai turizmus eddig is rekordot döntött, a tél pedig várhatóan a korábbinál is több turistát hoz.

Horvátországban idén előreláthatóan csúcsra jár a magyar beutazás, a szállodákban már nem, de magánszálláson még találnak helyet a turisták. Idén várhatóan 3 millió vendégéjszakát töltenek el náluk honfitársaink – hangsúlyozta Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség képviselője.

Ács-Lévai Viktória nagyköveti titkár köszönetet mondott Ciprus nagykövetének, hogy a követség keretein belül képviselhetik a ciprusi turizmust. Idén a szigetország legfontosabb eseménye a Páfosz, Európa kulturális fővárosa programsorozat: 350 program mutatja be az ország klasszikus és kortárs művészeti kínálatát. Hangya Edina, a Máltai Turisztikai Hivatal képviselője elmondta, hogy Máltán is rekordmértékű a magyar turistaforgalom növekedése. 

Hangya Edina, Marin Skenderovic, Sonja Jelinkova és Ács-Lévai Viktória. Fotó: Bódi Ágnes
Hangya Edina, Marin Skenderovic, Sonja Jelinkova és Ács-Lévai Viktória. Fotó: Bódi Ágnes

Erdei Bálint kiemelte, hogy tavaly a Máltai Idegenforgalmi Hivatal is belépett a szövetség tagjai közé, ahol a szlovák, a horvát, a német és a tunéziai képviselet is képviselteti már magát. A szakmai érdekképviselet elnöke hangsúlyozta, hogy az együttműködés a képviseletekkel kiváló, az elmúlt időszakban többször szervezett a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője, Sona Jelinkova tanulmányutakat a MUISZ tagjainak, sőt két éve elnökségi ülésre is invitálta a képviselet a MUISZ-t Pozsonyba. A munka folytatódik, jövő tavasszal Kassa és környéke, az UNESCO világörökség helyszínei kerülnek bemutatásra a MUISZ tagok számára.

„A Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetőjének, Marin Skenderovic-nak egy egyedülálló közgyűlés megszervezését köszönhetjük, melyre áprilisban került sor és melyről elmondható, hogy még a Horvátországra specializált irodák vezetői is a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak. A Máltai Idegenforgalmi Képviselet vezetője, Hangya Edina a Gödöllői Királyi Kastélyban megtartott MUISZ vacsorán tartott érdekes előadást Máltáról, ahová reményeink szerint szintén a közeljövőbe közös study túrát szervezünk” – mondta Erdei Bálint.

„A turisztikai képviseletekkel kialakított szoros kapcsolat nagyon fontos az utazási irodák számára, és bízunk benne, hogy az irodákkal kialakított szoros együttműködés is hozzájárul ahhoz, hogy mindhárom desztinációba egyre több magyar turista látogat el.

2016-ban több mint 500 ezer magyar töltött 2,7 millió vendégéjszakát Horvátországban és ez a szám 2017-ben meghaladhatja a 3 milliót. 2016-ban 2,1 millió turistát látott vendégül Szlovákia, az idén 17.8%-os növekedés várható. A külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 5,2 millió volt, az idei évre 15.5%-os növekedés várható. Magyar vendégek 2016-ban 92 ezren látogattak el Szlovákiába, az idei évre 31.1 %-os növekedés várható. A magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma 195 ezer volt és idén ebben 27,5 %-os növekedésre számítanak.

Málta vonatkozásában is erőteljes forgalomnövekedés tapasztalható: 2016-ban 21.000 magyar turista látogatott el Máltára és 155.000 vendégéjszakát töltöttek el az utazók az országban. 2012-ben még csupán 7300 magyar turista élvezte Málta vendégszeretetét, így azóta a szám megháromszorozódott.

A robbanásszerű növekedés a Wizzair és a Ryanair járatainak is köszönhető, idén már heti 7 járat indul a szigetre. Ciprus is egyre népszerűbb a magyar utazók körében, tavaly 14,500 fő kereste fel a szigetet, ami az előző évhez képest 28%-os növekedés. A magyarok kedvelik a szigetet, hiszen egész évben kellemes az időjárás, a tenger még novemberben is alkalmas a fürdőzésre. Idén a Pafosz Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében magyar fellépők is vannak” – zárta gondolatait Erdei Bálint.

A kiváló svédasztalos vacsora után a szerencsésebb vendégek a tombolán nyert ajándékcsomaggal térhettek haza.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk