Lebegő wellness született a zalai dombok között

Aki mostanában eljut Zalacsányba, élményhegyek közé kerül. Kipróbálhattuk, végigkóstolhattuk mi is, a Zala Spring Golf Resort meghívására.

Kézműves sajtok, házi receptek alapján készülő különleges kolbászok, helyi lelkes és szakértő bortermelő és készítő hölgy elegáns tételei, az ország legmodernebb hőlégballonja, ami a Golf Resort kellős közepéről röppen a magasba. Ráadásul Közép-Európa első luxus resortjában megnyílt nyárra a wellness részleg is, kültéri melegvizes termálmedencével, szabadtéri termálvizes jakuzzival, szaunával, masszázshelyiségekkel, halpedikürrel a szolgáltatásai között.

 

Golf, mindenek felett

A komplexum területén egy valóban világszínvonalú, 18 lyukú golfpálya is van, ami az igaz golfimádók szívét megdobogtatja, hiszen a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és békeidőben évente több mint tízezer golfozó játszik rajta. Amúgy a teljesen kezdőként is bátran kipróbálhatják ezt a különleges sportot, hiszen már néhány hétvége alatt komoly sikerélményeket lehet elérni, a játék közben csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni, legfeljebb csak némi jóleső izomláz szerezhető be az ütögetés eredményeként.

Zalai földi és égre törő élmények

Az aktív pihenést szeretők számára tökéletes választás Balaton eddig fel nem fedezett szeglete, azon belül Zalacsány és környéke, ahol egész nyáron változatos programokkal várnak mindenkit.

A gasztronómiai különlegességekre vágyók ellátogathatnak az Ozsvárt Kolbászműhelybe, ajánlott kipróbálni a Korosajt Műhelyt is. A jó borok szerelmeseinek egy tipp:a Dóka Éva Pincészet felkeresése, ahol szenvedélynek tekintik az átváltozás irányítását a szőlőtőkétől a palackig.

A környék egyik legizgalmasabb attrakciója pedig Európa egyik legnagyobb hőlégballonja Keszthelynél. A 18 személyes ballon 1500 méter magasba emelkedik a vendégekkel, ahonnét csodálatos a Balaton déli végének panorámája.



Idén nyárra megnyílt a wellness részleg is

Tavaly novemberben adták át a létesítmény wellness részlegét, amit végül idén tavasszal nyitottak meg valójában, a korlátozások feloldása után.

Lebegő wellness-t terveztek ide, aminek tervezése során sokat foglalkoztak a víz fizikai tulajdonságaival, odafigyeltek arra is, hogy a víz fizikai tényezői, így a hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére, azért hogy kiváló lehetőséget biztosítson az ellazulást, pihenést keresőknek.

A kültéri melegvizes termálmedence (20 m) és a szabadtéri jakuzzi egész évben gőzölgő termálvízzel várja a felfrissülni vágyókat. A vizes élményeket fokozza a beltéri medence, amelyben több különböző élményelem és fényterápia van. A bioszauna és a klasszikus gőzkabin mellett szaunaszeánszokra is alkalmas autentikus finn szauna áll rendelkezésre. 



Korántsincs vége a fejlesztéseknek

Az esti, "Taste of Zala" elnevezésű vacsora alkalmával , amelynek során Váradi Bálint séf különleges, szinte kizárólag helyi ízeket felsorakoztató kreációit Dóka Éva bortételei - Furmint, Kabar és Cabernet Barrique - kísérték. A menü a következő volt: kacsamáj tökmaggal, tokhal variációk, erdei vargányagomba krémleves, spárga tökmagolajjal, szarvasgerinc dödöllével, tökmag jégkrém. Eközben Csándli Balázs igazgató elmondta, a pandémia három hulláma alatt senkit nem küldtek el, a csapatuk legtöbb tagja ma is ugyanaz, mint a járvány kezdete előtt. A ház tulajdonosa pedig arra fordította a kényszerű bezárás időszakát, hogy továbbépítette, fejlesztette, és új szolgáltatásokkal bővítette a komplexum kínálatát. 

Sőt, a Zala Springs Golf Resortban a fejlesztések most, a nyitás alakalmával sem álltak le: hamarosan hat új nagy, családi apartmant adnak majd át, ezzel összesen 40 szoba áll majd vendégeik rendelkezésére.

Forrás: Szöveg, fotók: Zala Spring Golf Hotel


Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est

Egyetlen lapszám erejéig ismét olvasható a Pesti Est 

A lap egy egész generáció számára jelentett első számú tájékozódási forrást, a lapszámot az eredeti szerkesztőség tagjai készítik.
Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.