hirdetés
hirdetés

Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból

December 22. kedd 0 órától Magyarország sem fogad utasszállító járatokat az Egyesült Királyságból, jelentette be a kormány friss döntését Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői járványhelyzetről tartott sajtótájékoztatón - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A tilalom az Egyesült Királyságból érkező utasszállító járatok mellett az onnan felszálló privát, üzleti repülőgépekre is vonatkozik. A két ország közötti áruszállító járatokat viszont nem korlátozza a döntés. Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a korlátozással az Egyesült Királyságban a napokban felfedezett, gyorsabban terjedő vírustörzs behurcolását szeretnék megelőzni a magyar hatóságok. Hétfőn Londonból hét érkező járat szerepel a Budapest Airport információs oldalán.

Magyarországon szeptember eleje óta szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben, az általános szabályok szerint az érkezőknek 10 napot kell karanténban tölteniük (vannak kivételek és két PCR-teszttel ez rövidíthető), a határellenőrzést pedig a schengeni övezeten belüli utazás esetén is fenntartják február 1-ig a kormány november végi döntése értelmében.

Az elmúlt napokban számos ország leállítja, leállította a Nagy-Britanniából érkező járatok fogadását.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai