hirdetés
hirdetés

Megalakult a MUISZ új elnöksége

2019. január 10-én megalakult a MUISZ új elnöksége. A 2018. december 12-i közgyűlés által elfogadott Alapszabály értelmében a megválasztott új elnök, Molnár Judit az OTP Travel ügyvezetője három alelnökkel vezeti a Magyar Utazási Irodák Szövetségét.

hirdetés

Az általános alelnök dr. Erdei Bálint, a MUISZ volt elnöke, a Cityrama Utazási Iroda egyik ügyvezetője. A kiutaztatásban több éves tapasztalattal rendelkező alelnök, dr. Békefi Veronika, a N-U-R Neckermann Utazási Iroda ügyvezetője, a beutaztatásban több éves tapasztalattal rendelkező alelnök pedig Drégely Ágnes, a Tour East Tour Utazási Iroda ügyvezetője.

Az alakuló elnökségi ülésen Molnár Judit hangsúlyozta, hogy a Szövetség legfontosabb feladata az érdekképviselet további erősítése, a lobbi tevékenység aktualizálása, valamint tanulmányutak, szakmai képzések, előadások, konzultációk, networking rendezvények szervezésével hozzájárulás a MUISZ tagirodák sikeres működéséhez.

A bizottságok az ülésen előterjesztették a 2019. évre vonatkozó munkatervüket, mely hamarosan bemutatásra kerül a tagság számára.

A legfontosabb feladatok között szerepel a kizárólag B2B be- vagy kiutaztatással foglalkozó vállalkozások regisztrációkötelessé tétele, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a kötelező felelősségbiztosítás és a kötelező bruttó árazás megvalósítása, valamint az éttermi szolgáltatásokat közvetített szolgáltatásként tovább számlázó utazási irodák turizmusfejlesztési hozzájárulás címen történő fizetési kötelezettségének megszüntetése, mivel a hatályos jogszabály szerint a 4 %-os, turizmusfejlesztési hozzájárulást, jelenleg az éttermek mellett ilyen esetekben az utazási irodáknak is meg kell fizetniük.

A MUISZ ugyancsak javaslatokat tesz az MTÜ által meghirdetett Kiemelt Partner rendszerre vonatkozóan, és fontosnak tartja az országspecialistákkal történő szoros együttműködést. A munkaterv fontos eleme a versenyképesség erősítése, valamint az utazási irodák légitársaságokkal szembeni kiszolgáltatottságának kérdései is.

A Szövetség továbbra is folytatja a MUISZ vacsorák és reggelik szervezését. Az első MUISZ vacsorára várhatóan február közepén kerül sor, ahol átadásra kerülnek a MUISZ díjak, valamint ezen a rendezvényen kerül bemutatásra a MUISZ 2019-es munkaterve.

Az új elnökség tagjai:

Molnár Judit, elnök

dr. Erdei Bálint, általános alelnök

dr. Békefi Veronika, alelnök

Drégely Ágnes, alelnök

Banó Tamás, a Beutaztatási Bizottság vezetője

Falus János, a Gazdasági Bizottság vezetője

dr. Gyenizse Dorottya, a Jogi és Etikai Bizottság vezetője

Hajdú Attila, a Nemzetközi Kapcsolatok Bizottság vezetője

Jakus József, a Közúti Bizottság vezetője

Nyúl Erika, a Képzés és Technológiafejlesztési Bizottság vezetője

Prónay Bence, a Marketing és Kommunikációs Bizottság vezetője

dr. Simon András, a Légiközlekedési Bizottság vezetője

dr. Szvoboda János, a Kiutaztatási Bizottság vezetője

Takács Péter, a Rendezvényszervezési Bizottság vezetője

Zakar Jozef, az Utazásközvetítési Bizottság vezetője

 

A MUISZ titkárságát Tukacs Zsuzsa titkár irányítja.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai