hirdetés
hirdetés

Megújult a balatonföldvári 120 éves kápolna

Szentmisével és beszenteléssel adták át a felújított Kármelhegyi Boldogasszony-kápolnát és környezetét egy jelentős felújítás után.

hirdetés

A kápolnát 1897-ben építette a kőröshegyi Széchenyi család az Imre (ma Petőfi S.) utca végében, a régi földvár közepén.

Az épületet Rózsa Ferenc, székesfehérvári építőmester tervezte és kivitelezte, Széchenyi Miklós, jáki apát szentelte 1897. július 18-án. 1900 és 1930 között kétszer megnagyobbították, amikor a szentély az északi oldalról a délire került.

A kápolna környezete a Balaton fejlesztési Tanács pályázatán elnyert 14,6 millió forintos támogatásból és az Önkormányzat által biztosított közel 15 millió forintos összegből szépült meg. A felújítás során a sétányokat térkő burkolattal látták el és a terület teljes közvilágítási rendszerét is kiépítették.

A beruházás részeként új padokat és szemétgyűjtő edényeket helyeztek ki, valamint az épület dísz megvilágítása is megújult - olvasható a Balatontipp oldalán. 

fotó: Győrffy Árpád
fotó: Győrffy Árpád

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk