hirdetés
hirdetés

Miért jó az IWI Wellness és Spa menedzser képzés?

interjú Parti Reginával, a Buddha-Bar Klotild Palace Spa Managerével.

hirdetés

Miért és hogyan kezdtél el a wellness & spa területtel foglalkozni?

Főiskolai közgazdász diplomát szereztem szállodai menedzsment szakterületen. Emlékszem, az iskolában a kedvenc tantárgyam a marketing mellett az egészségturizmus volt. Mindig is foglalkoztatott a téma, hogy miként tudjuk kialakítani a test, lélek, szellem egyensúlyát, hogyan élhetünk teljes és boldog életet a mai rohanó, stresszes világban. Tudtam, hogy jövőmet a szállodaiparban képzelem el, viszont olyan területen szerettem volna tevékenykedni, ahol akár 15 perc leforgása alatt a vendég elérheti a fentiekben említett egyensúlyt.

Milyen fő állomásai voltak a karrierednek? Melyeket tartod a legfontosabb eredményeidnek?

Mivel ez a szakma folyamatosan fejlődik, így az én életem és szakmai karrierem is folyamatos változásokon megy keresztül. Úgy érzem, ahogy telnek az évek és formálódik a spa & wellness szolgáltatáshoz való hozzáállásom, úgy változnak ezek a fordulópontok is. Jelen pillanatban a következő három dolgot tudnám megemlíteni; talán ezek azok, melyeknek nagyobb szerepe volt az eddigi szakmai karrierem során:

• Főiskolai útkeresésem után rátaláltam az IWI Wellness és Spa Menedzser képzésére. A képzés számomra sorsfordító volt, hiszen rájöttem, hogy ez az, amit keresek. Rengeteg olyan előadást hallottam, amik meghatározó hatással voltak/vannak jelenlegi spa & wellness manageri munkásságomra.

• Lehetőséget kaptam, hogy Magyarország egyik legkiemelkedőbb wellness szállodájában, a Thermal Hotel Visegrádban Assistant Spa manageri feladatokat láthassak el. Mentorom nem más volt, mint Hunka Erika, szintén egykori IWI hallgató, a Thermal Hotel Visegrád spa managere. Az ő dinamikus hozzáállása, széleskörű tudása példaértékű volt számomra.

• 2012. júniusában csatlakozhattam Budapest legújabb 5 csillagos szállodájának, a BUDDHA-BAR HOTEL KLOTILD PALACE pre-opening csapatához, mint Spa manager.

Annak idején miért döntöttél úgy, hogy elvégzed az IWI Wellnes és Spa Menedzser a tanfolyamot?

Szerettem volna a gyakorlati tudásom mellé széleskörű, elméleti ismereteket is szerezni spa & wellness témakörben. Az IWI képzése egyedülálló volt Magyarországon, így nem is volt kérdés, hogy a tavasszal induló tanfolyamra beiratkozom. Már az elején bebizonyosodott, hogy jól döntöttem, hiszen az oktatók olyan univerzális ismereteket adtak át nekünk, melyek nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is nagyon hasznosak a spa & wellness területén, legyen szó marketingről, pénzügyekről vagy projektmenedzsmentről.

Kiknek ajánlanád a képzés elvégzését?

Minden olyan hölgynek és úrnak, akik az aktuális piaci elvárásoknak, legújabb spa & wellness trendeknek megfelelő ismeretanyagokkal szeretnék tudásukat bővíteni ahhoz, hogy a jövőben a legjobb spa managerekké válhassanak akár belföldön, akár külföldön.

Hogyan tudod hasznosítani a megszerzett ismereteket a mindennapi munkád során?

Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy a képzés ideje alatt gyakorlati, szakmai munkát végezhettem, így mind elméleti, mind gyakorlati síkon 100%-os támogatást kaphattam, ahhoz, hogy Spa manager lehessek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk