MTÜ: informatikai szállítókat szólít meg

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával.

Július 1-jétől minden hazai vendéglátó-üzlet és turisztikai attrakció köteles lesz szoftveren keresztül a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) továbbítani forgalmi, statisztikai adatait. Az MTÜ az NTAK-ba regisztráló szolgáltatókat az ingyenesen elérhető VENDÉGEM szoftvercsaláddal is támogatja.

A VENDÉGEM Vendéglátás és VENDÉGEM Attrakció szoftverek az NTAK adatküldést, valamint az alapvető értékesítési és ehhez kapcsolódó nyomtatási funkciókat is képesek ellátni. Ezzel nagy segítséget és üzletfejlesztési lehetőséget jelentenek azoknak a vállalkozásoknak, amelyek eddig nem használtak vendéglátó, vagy jegykezelő szoftvert.  A VENDÉGEM Vendéglátás szoftverből konyhai-, pult-, és rendelésösszesítő, míg a VENDÉGEM Attrakció szoftverből jegyek nyomtathatók. 

 

Az MTÜ számára kiemelten fontos, hogy az ingyenes szoftverek a hozzájuk használt blokknyomtatókkal is megfelelően működjenek. Ennek érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Modern Vállalkozások Programjával (MVP) együttműködve megvizsgálja a hazai piacon elérhető eszközöket.

A tanúsítvánnyal rendelkező nyomtatók listáját az MTÜ az info.vendegem.hu oldalon folyamatosan bővítve teszi közzé. A VENDÉGEM Vendéglátás és a VENDÉGEM Attrakció szoftvereket választó turisztikai szolgáltatók mellett a lista az informatikai eszközforgalmazók számára is hasznos segítséget jelent, hiszen július 1-jéig minden érintett turisztikai szolgáltatónak szoftvert kell választania az adatszolgáltatáshoz.

Az MTÜ az eszközforgalmazók jelentkezését a [email protected] e-mail címen várja a blokknyomtató alapadataival együtt. 

Forrás: MTÜ / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.