hirdetés
hirdetés

Több vállalkozást is megbírságoltak jogosulatlan SZÉP-kártya-használat miatt

Az elmúlt időszak helyszíni ellenőrzéseit követően számos esetben bírságolt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jogosulatlan SZÉP-kártya-használat miatt.

hirdetés

Többek között kerékpárüzleteket és szervizeket bírságolt az MKEH: 50.000 forint megfizetésére kötelezték például a Mounty Bike Kft. kerékpárüzletet és szervizt, miután az általuk forgalmazott termékek vásárlása estén is elfogadta a SZÉP-kártya szabadidő alszámlájának terhére történő fizetést, de ugyanennyit kell fizetnie a szintén ezzel foglalkozó Radburg Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nek, a Bike Art Center Kft.-nek és a VK Sport s.r.o. magyarországi fióktelepének, valamint egy egyéni vállalkozónak is. Mindegyik esetben kerékpáralkatrész vásárlásának szándékával kereste fel a hivatal a vállalkozásokat, ahol a termék vásárlása esetén is elfogadták volna a SZÉP-kártyával történő fizetést.

A – többek között – élményajándékok árusításával foglalkozó Meglepkék Csoport Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t 100.000 forintra büntette a hivatal. A szolgáltató tevékenységi körei között szerepel az „egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenység” is, mely esetében a SZÉP-kártya elfogadása – a szolgáltatás tényleges nyújtása esetén – jogszerűen folytatható. A megnevezett tevékenységi kör azonban nevesíti azokat a tényleges szolgáltatási tevékenységeket, melyek nyújtása kapcsán a vállalat jogszerűen elfogadhatja a SZÉP-kártya szabadidő alszámláját – ezek a szabadidőpark- és strandszolgáltatás, a sípálya és sporthajókikötő szolgáltatásai, valamint a szabadidős létesítmény működtetője által nyújtott, a pihenést, szabadidőt szolgáló eszközök kölcsönzése. A hivatal ellenőrzése során megállapították, hogy a vállalkozás által nyújtott, SZÉP-kártyával is ellentételezhető élménycsomagok nem feleltethetők meg a cégkivonatban szereplő és a fentiekben részletezett szolgáltatásoknak, ezért a SZÉP-kártya elfogadása jogszerűtlennek minősül.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk